In Love With Health

Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb je ook eindelijk na lang twijfelen, of misschien wel na meerdere mislukte pogingen, de stap genomen om voor een gezonder een fitter leven en lichaam te gaan? You go girl! Ben je klaar met je oude futloze levensstijl en ga je voor een happy en healthy new you!? Misschien wel met behulp van Slimming Body methode? Dan wil ik je bij deze alvast zeggen dat ik super trots op je ben dat je deze keuze hebt gemaakt. Je zal jezelf dankbaar zijn dat je de knop hebt omgezet, niet alleen voor je lichaam, maar voor heel je leven.

De belangrijkste tip die ik je kan geven om te beginnen is zo makkelijk: begin gewoon! Sta er niet te lang bij stil. Twijfel niet aan jezelf of je het wel kunt, of je het wel lekker vindt, of je er wel tijd voor hebt… Dat is allemaal ‘’als’’. Het is nog geen feit, het is een gedachte. Je ziet beren op de weg die er niet zijn. Je zal vanzelf ervaren dat het allemaal goed komt.

Misschien merk je na een weekje wel dat je minder energie hebt, hoofdpijn krijgt of je slapjes voelt. Al snel wil je weer naar de pasta’s en snickers graaien. Probeer jezelf daar alsjeblieft van te weerhouden. Je lichaam is aan het afkicken van alle suikers en koolhydraten. Juist op dit moment moet je doorzetten. Dit is het moment waarop je aan jezelf kan bewijzen hoe sterk je bent. Na een tijdje zal je merken dat je meer energie hebt en je je een stuk fitter voelt. Even doorbijten dus. Nu begrijp ik dat dit niet even makkelijk is, ik heb het zelf ook mogen ervaren. Maar op een gegeven moment ga je de resultaten voelen en zien. Geloof me! It’s so worth it!!!

Vooral degenen met een drukke agenda hebben het zwaar. Je werkt elke dag, moet een gezin onderhouden, hebt een sociaal leven en daarnaast moet je ook nog gaan sporten en gezonde maaltijden op tafel zetten. Ik hoor je al denken: hoe dan!? Waar haal ik de tijd vandaan? Ik zal jullie een aantal tips geven hoe je je goed kunt voorbereiden op je nieuwe gezonde levensstijl.

Work out tips

  • Beslis welke dagen je van de week wilt gaan trainen en houd je hieraan. Zo komt er een vast ritme in je trainingsschema en wordt het vanzelf een gewoonte.
  • Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan? Ga dan buiten hardlopen of nog makkelijker, doe oefeningen thuis. Deze kun je op elk moment van de dag doen: als je net uit bed stapt, als je klaar bent met werken of zelfs ‘s avonds laat nog voor je gaat slapen.
  • Laat je niet overhalen door je vrienden of collega’s om een keertje sporten over te slaan. Wees sterk! Je kunt eerst een uurtje trainen en daarna met ze afspreken.

Food tips

  • Koop 1 dag in de week zoveel mogelijk belangrijke gezonde ingrediënten voor die week. Eieren, groentes, fruit, kwark, noten, kip, havermout, quinoa. Je hoeft nog niet precies te weten wat je gaat maken elke dag, maar dan heb je in ieder geval al genoeg in huis voor een gezond ontbijt, lunch, tussendoortje en diner.
  • Misschien voor de hand liggend, maar ga geen boodschappen doen op een lege maag. Dan ga je al snel naar lekkere (ongezonde) producten grijpen die je helemaal niet nodig hebt. En ja op zulke momenten hoor ik zelfs de Nutella mijn naam roepen… ‘’Lisa, take meeee’’.
  • Maak gerechten voor meerdere dagen. Ga je bijvoorbeeld quinoa koken? Maak hier dan extra porties van die je in de koelkast bewaart (voor maximaal 3 dagen). Met quinoa kun je goed variëren voor een ontbijt, lunch of diner op verschillende dagen. Dit kun je ook met soep doen en daarna bijvoorbeeld invriezen. Je kunt gerust een klein voorraadje met al eerder bereide producten hebben. Of maak in het weekend een lekkere gezonde cake die je de dagen daarna mee kunt nemen als tussendoortje.

Op een gegeven moment zal je merken dat je in een bepaald ritme komt en dat het steeds minder moeilijk wordt om die ongezonde producten niet te kopen of te eten. Ook als je op een gegeven moment het resultaat ziet en voelt wordt het makkelijker om vol te houden. Tuurlijk hoef je je lievelingskostje niet te verbannen uit je leven. Geniet hier gewoon extra van tijdens je verwenmoment. Dat maakt het dan misschien ook wel weer extra lekker…

Laat mij jou helpen om met behulp van de Slimming Body Guide jouw doel te behalen! In mijn guide vind je vele tips, heerlijke Slimming Body proof recepten en een 12 weken plan om jou op weg te helpen. Together we can do this!

_MG_4561

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response