In Love With Health

Gezond op vakantie

Yes het is weer die heerlijke tijd van het jaar. Tijd voor vakantie! Ik ben as we speak ultiem aan het genieten op Aruba met mijn vriend (sorry voor spam op social media haha). Wat is het hier fijn zeg! Het heerlijke weertje, de palmbomen, het strand en het verrukkelijke eten. Hoe fijn vakantie ook is ik weet als geen ander dat het een behoorlijke uitdaging kan zijn voor je healthy lifestyle. Je hebt waarschijnlijk net zo hard gewerkt om goed voor je lichaam te zorgen en bikini ready te worden en het zou zonde zijn als je na de vakantie weer terug bij af bent toch? Vakantie is er om ultiem van te genieten, maar dat betekent niet dat je je gezonde gewoonten volledig het raam uit hoeft te gooien. Ik ben zelf op vakantie altijd wat minder streng voor mezelf (hallo pannenkoeken met Nutella), maar ik zorg wel altijd dat ik voldoende beweging heb en dagelijks sport. Op vakantie heb ik hier ook de energie voor. Ik ga bijvoorbeeld iedere ochtend sporten en ik ben gedurende dag ook actief (lees: heerlijke strandwandelingen). En geloof me, dat ben ik normaal gesproken niet hoor. Ik heb een eigen bedrijf dat een zittend beroep betekent! Omdat ik zo actief ben op vakantie kom ik vaak zelfs slanker terug dan ik was voordat ik ging.

Om je een handje te helpen zodat je ook op vakantie gezonde keuzes kan maken, heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Dit neemt trouwens niet weg dat ik vind dat je boven alles moet genieten van je vakantie. Dat is namelijk het allerbelangrijkste.

  1. Wees mindful in je keuzes

Zorg dat je nadenkt over de keuzes die je maakt en dat je er later geen spijt van krijgt. Ik heb zelf best gevoelige darmen dus dat is iets waar ik rekening mee moet houden op vakantie. Hoe lekker ik pizza bijvoorbeeld ook vind, als ik het iedere dag zou eten zou ik een ongelooflijk opgeblazen gevoel krijgen en dan zou ik niet meer optimaal kunnen genieten van mijn vakantie. Probeer zulke dingen dus in gedachte te houden, ook al ben je op vakantie. Een happy body boven alles.

  1. Vind de balans

Een ontbijtbuffet, heerlijke nieuwe keuken, ijsjes binnen handbereik. Gezond eten kan op vakantie een behoorlijke uitdaging zijn! Nou zeg ik niet dat je alleen maar gezond hoeft te eten op vakantie, want he het is niet voor niks vakantie. Maar probeer wel een bepaalde balans te vinden. Ikzelf kan mijn pannenkoeken met Nutella niet missen bij het ontbijt, maar ik probeer wel altijd mijn maaltijden een beetje op elkaar af te stemmen zodat mijn lichaam geen voedingsstoffen te kort komt.

  1. Beweeg dagelijks

Zoals ik al zei ben ik op vakantie dagelijks behoorlijk actief en dat heeft mijn lichaam ook wel nodig met al dat lekkere eten! Probeer op vakantie iedere dag te bewegen. Hier word niet alleen je lichaam blij van maar het zal ook je mind goed doen. Denk bijvoorbeeld aan een morning workout, strandwandeling of huur een fiets en ga de omgeving verkennen. Er is niets leukers dan een nieuw land en cultuur verkennen, dus waarom zou je er niet gelijk een sportieve activiteit van maken? Bestaat jouw vakantie voornamelijk uit aan het strand/zwembad liggen, ga dan ieder uur even een stukje lopen (en dan niet alleen op en neer naar het buffet).

  1. GENIET

Last but not least: geniet! Ik denk dat dit bovenaan jouw lijstje zou moeten staan. Genieten van de quality time met je vrienden of familie, genieten van een nieuwe cultuur, genieten van heerlijk eten en genieten van jezelf!

Ben je nou nog niet helemaal ready voor je vakantie of ben je net terug en vind je het tijd voor een healthy lifestyle? Laat mij jou helpen! Ik heb inmiddels 16.000 vrouwen mogen helpen bij het bereiken van hun doelen en het krijgen van een gezonde leefstijl. Met behulp van mijn Slimming Body Guide gaat dit jou ook lukken! Naast tips & tricks vind je in mijn guide een 12 weken voedings- en workoutplan, 150 verrukkelijke Slimming Body proof recepten en nog veel meer. Word ook een Slimming Body girl en word de gelukkigste en gezondste versie van jezelf. Together we can do this!

Afgelopen week had ik een super leuke give away voor mijn Beach babes: 4 boxen van Healthbox die ik in samenwerking met Healthbox heb samengesteld. De winnaressen van deze leuke boxen zijn: @pieeeeeerriette, @sbg_vis, @kathyhvg en @elsezwarteveen. Jullie hebben het verdiend lieverds! Stuur me even een mailtje op lisa@inlovewithhealth.com zodat ik de boxen naar jullie toe kan sturen!

_MG_4636 kopiëren kopiëren

st7

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

1 Comments Respond to this article

Elise

Hi Lisa,

Super leuke blogs allemaal! 1 vraagje; waar heb je die super leuke bikini vandaan? ?

Ben nu met mijn 4e week vd SBG bezig, ben er ontzettend tevreden over!

Groetjes,

Elise

Write your response