In Love With Health

Geen geld, tijd of zin? Allemaal smoesjes…

Geen zin, geen tijd en misschien wel helemaal geen geld voor gezond eten? There is always a way! Ik ga je helpen. Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig altijd maar druk is en vaak wordt dat als excuus gebruikt om niet gezond te eten. Maar zelfs als jij een drukke mama bent van 3 kindjes of een student met een bijbaantje, zélfs dan is het nog mogelijk om gezond te eten. Het kan namelijk heel makkelijk en simpel zijn. Nog even kort alle voordelen van gezond eten voor jou op een rijtje:

  • Het behouden van je gezonde gewicht
  • Eindeloos veel energie hebben
  • Goed slapen
  • Je mentaal goed voelen
  • Er goed uit zien en je goed voelen!

Lees snel verder om er achter te komen hoe jij voortaan toch gezond kan blijven ondanks dat je eigenlijk geen tijd, geld of zin hebt. Dus… geen smoesjes meer!!

Geen tijd, hoe zeer het me ook spijt

Het tikkende klokje wat ons hele leven bepaalt, en ook onze grootste smoes is om te neigen naar ongezond eten. Een drukke dag op werk, en je moet nog koken. He gadver, maar gezond eten hoeft zeker niet veel werk te zijn!

1. Samen koken is gezellig en snel

Bel een vriendin of ga gezellig met je partner de keuken in. Hij is de vleeskoning en jij de groenten koningin en samen maken jullie snel en makkelijk de lekkerste gezonde gerechten.

2. Preppen die handel

Wil je echt zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het koken wanneer je thuis komt? Kook dan op zondag een grote bak met rijst, quinoa en bewaar het in bakjes in de koelkast. Je kant ook al de groentes snijden en dit in bakjes bewaren. Een dagje wat meer doen, maar de hele week profiteer je ervan.

3. Liquid day

Oke dit klinkt misschien een beetje gek liquid day, maar een soep- of sapdag is ideaal en makkelijk en snel te bereiden. Shake it till you make it! Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten een blender en eventueel een pan.

No money on the bank?

Dat ene jurkje die je laatst zag moest je gewoon hebben, alleen huilt je portemonnee nu wanneer je hem opentrekt. De laatste week voor dat je loon of stufi binnenkomt en het is overleven met je laatste centjes.

1. Shop voor een week, niet per dag

Als je voor een hele week eten in huis haalt voorkom je dat je meer koopt dan je nodig hebt. Dit heb je vast al eerder gehoord, maar doe het dan ook hihi!

2. Vergeet je pinpas!

Vooral wanneer je weet dat je in de buurt komt van een drogisterij of kledingwinkels. Wij vrouwen bezwijken voor de etalages en denken altijd wat nodig te hebben. Onze portemonnee is hier niet zo blij mee. Aan het einde van de maand zal je jezelf dankbaar zijn.

3. Frozen food

Bevroren groenten en fruit bevatten net zo veel voedingsstoffen als de verse variant, en het is vaak goedkoper. Daarnaast kan je het ook langer bewaren in de vriezer. Misschien een ideetje voor de volgende ronde boodschappen..

4. Kliekjesdag

Wij Nederlanders gooien ontzettend veel eten weg. Terwijl er arme kinderen op de wereld geen eten hebben. Die heb je vast al heel vaak gehoord, maar toch is het zo. En het geeft je niet alleen karma punten om je kliekjes te bewaren, maar je portemonnee is er ook blij mee.

Geen zin… wat zeg je? Hoor ik dat goed?

Tja, het zal je alleen gaan lukken om gezond te gaan en blijven eten als je dit zelf ook echt graag wilt. Zorg ervoor dat je gemotiveert raakt en écht die happy healthy lifestyle wilt krijgen. Want als je er echt geen zin in hebt dan zal het niet gaan lukken en dan kan ik je ook niet helpen helaas. Tips om zin te krijgen heb ik natuurlijk wel voor je!

1. Visionboard

Maak een visionboard met daarop plaatjes en teksten die jou inspireren om gezond te gaan eten. Dit was ook een opdracht in week 1 van de Beach Babe Challenge en heeft veel dames enorm gemotiveerd en geïnspireerd.

2. Lezen, lezen, lezen

Op het internet kan je heel veel vinden over voeding, verdiep je eens in de negatieve effecten van ongezond eten en de positieve effecten van gezond eten. Wedden dat je binnen to time bent overtuigd en super veel zin hebt gekregen om gezond te gaan eten!

SLIIMMING BODY GUIDE

Wil jij nog veel meer van dit soort tips waarmee jij aan de slag kunt en jouw doelen kunt behalen? JA NATUURLIJK! In mijn vernieuwde Slimming Body Guide vind je naast handige tips ook veel andere essentiële informatie, meer dan 100 verrukkelijke recepten, voedings-en workout schema’s en ja nog veel en veel meer!!! Shop nu deze Slimming Body Guide HIER!!

lisa

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this article

Sonnetje

Hi Lisa.

Ik ben ruim 10 Jr geleden meer dan 50 kg afgevallen. Helaas ben ik door stress, dan krijg ik eetbuien en zoek ik troost bij eten, inmiddels weer ruim 20 kg afgevallen. Heb veel geprobeerd ook om dat weer kwijt te raken zoals koolhydraat arm maar daar kreeg ik last van mijn stoelgang en vreetbuien. Met als resultaat toch weer aankomen. Ik wil dat nu echt graag doorbreken. Wil trots zijn op wie ik ben waar ook mijn gewicht en energie onderdeel van is. Past bij deze doelstellingen ook jouw methode? En wat is realistisch qua tijdspad als je zo veel wil afvallen als ik? Kan ik jouw weekmenu’s dan volgen. Kun je in de weekmenu’s ook schuiven met recepten ivm allergie zoals voor schaaldieren en paprika?

Ik hoop van je te horen

Laura

Ik heb ook een smoes, ik wil graag het slimming body mothode boek kopen, naar hij is wel duur.. maar ik ben 24, woon bij mijn ouders en hoef maar 3 kilo kwijt… Heeft dat boek wel nut voor mij?

Lisa van Cuijk

Ik denk dat mijn methode zeker nut heeft Laura. Het maakt niet uit wat voor doel je precies hebt want het streven naar een gezonde leefstijl is altijd belangrijk :-). Misschien dat je ouders gewoon lekker met je mee kunnen eten? Ik weet zeker dat zij er ook van zullen smullen namelijk!

Symone

Hallo Kimberly.

Ik volg je al een tijdje op FB.
Door stress verdriet afgelopen jaar en verlies van dierbare ben ik aangekomen.
Graag wil ik die 7 kilo weer kwijt maar ook mijn conditie opbouwen.
Ik wil er voor gaan. Is jouw in love with health ook voor mij een optie?

Hartelijke groeten van Symone

Lisa van Cuijk

Hi Symone, wat naar om te horen dat je zo’n moeilijke tijd hebt gehad afgelopen jaar! Ik vind het super knap van je dat je voor jezelf wilt kiezen en er nu voor wil gaan! Mijn Slimming Body methode is zeker geschikt als je gewicht wilt verliezen en met de workouts kun je je lichaam shapen en aan je conditie werken. Je kan altijd mijn gratis Starterspack downloaden waarmee je een inkijkje krijgt in mijn Slimming Body Guide :-).

Write your response