In Love With Health

Wat kun je het beste eten voor en na een workout

Ik krijg vaak de vraag van meiden wat ze nou het beste voor en na hun workout kunnen eten. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om dit te bepalen. Je wilt je lichaam natuurlijk wel van de beste voedingsstoffen voorzien zodat je het meeste uit je workout kan halen en je lichaam daarna goed kan herstellen. Er worden tegenwoordig heel veel snackrepen verkocht waarbij wordt geclaimd dat ze goede pre- of post-workout snacks zijn. In principe niks mis mee natuurlijk en het kan ook heel handig zijn zo’n reep, maar bij heel veel van deze repen is er een hoop troep toegevoegd waardoor het weinig goeds doet voor je lichaam. Ik raad daarom aan om deze snackrepen links te laten liggen! En als je toch een reep wilt nemen, kijk dan even goed op de ingrediëntenlijst wat er allemaal in zit, dan weet je zeker dat je geen troep in je lichaam stopt. Naast een snack met de juiste voedingsstoffen is het ook belangrijk dat je deze op het juiste moment eet. Het beste is om een uur voordat je gaat sporten niks meer te eten. Zo heeft je lichaam de tijd om alle voedingsstoffen van je laatste maaltijd goed op te nemen. Hierdoor kan je lichaam hier optimaal gebruik van maken tijdens je workout! Dus zorg dat je maximaal 1 uur van te voren voor het laatst wat eet.

Maar wat voor snacks kun je nou het beste nemen? Ik geef je hieronder een aantal Slimming Body proof pre- en post-workout snacks waar ik dol op ben! Ik ben sowieso een voorstander van je snacks (en alle andere maaltijden) zelf maken omdat je dan precies weet wat je in je lichaam stopt. Gezonde en pure voeding voor een happy & healthy body!

Pre-workout snack

Voor een goede effectieve workout is het belangrijk dat je lichaam voldoende energie heeft zodat je het meeste uit je workout kan halen. En het is ook wel zo handig dat je tijdens het sporten niet ineens met een knorrende maag komt te zitten. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan het ook helpen om water te drinken. Hydration is key girls!

Als ik een van deze snacks voor mijn workout neem, dan ben ik gegarandeerd van een energie boost zodat ik lekker 1,5 uur kan knallen! Omdat ik vaak ’s ochtends train, is mijn pre-workout ook vaak een goed gevulde smoothie zoals deze Groene zomer smoothie. Niet iedereen heeft voldoende aan een smoothie, dus dan zijn bovenstaande snacks ideaal voor jou!

Post-workout maaltijden

Na een workout is het belangrijk dat je spieren zich goed kunnen herstellen. Daarom is het verstandig om een eiwitrijke snack te nemen. Onderstaande snacks staan regelmatig bij mij op het menu nadat ik een heavy workout heb gedaan. Tip: maak gelijk meerdere porties en vries een aantal porties in zodat je altijd een snack hebt. Ook als je geen tijd hebt om iets klaar te maken voor jezelf.

Stel je gaat ’s avonds voor het avondeten sporten, dan zul je waarschijnlijk geen snack nemen na het sporten. Maar het is wel van belang dat je jouw lichaam nog steeds van de benodigde eiwitten voorziet. In dat geval zijn mijn gezonde curry of kipsesam burger ook ideaal als post-workout snack! Je spieren zullen je dankbaar zijn!

Zorg naast dat je voldoende energie hebt ook dat je voldoende water drinkt tijdens en na het sporten, want dat is minstens zo belangrijk omdat je veel vocht verliest tijdens het sporten en dat moet ook weer aangevuld worden.

Doe jij al mee met de Beach Babe challenge? Inschrijven kan nog steeds hoor! Twijfel je nog? Dan is deze week het moment om mee te gaan doen, want ik heb weer een super leuke winactie! Ik ga namelijk 4 keer een heerlijke Health box X In Love With Health weggeven!! Helemaal Slimming Body proof met verrukkelijke producten erin. Ik vind het concept van Health Box super leuk: je ontvangt iedere maand een box met een multi-vitamine en 7 of 8 healthy producten zoals snacks, ontbijtjes of sportgadgets. Het zijn allemaal producten die jou zullen helpen bij je gezonde lifestyle. En het leuke eraan vind ik dat je van te voren nog niet weet wat er in de box zit, dus het is echt een verassing als je de box thuisgestuurd krijgt! Hoe leuk? Voor meer informatie kun je ook even een kijkje nemen op hun website www.healthbox.nl.  Benieuwd naar wat je moet doen om kans te maken op deze leuke box? Houd dan je mailbox in de gaten morgenochtend, want ik vertel het je in de nieuwste nieuwsbrief!

Ben je op zoek naar nog meer verrukkelijke gezonde snacks of maaltijden? Of wil je graag een gezondere leefstijl? You go girl! In mijn Slimming Body Guide vind je naast alle tips & tricks voor een healthy lifestyle ook meer dan 150 Slimming Body proof recepten, een 12 weken voedings- en workoutplan. Met mijn Slimming Body Guide ga jij jouw healthy doelen behalen en word je de gelukkigste en gezondste versie van jezelf. Together we can do this!

 

a

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Gina

Heel blij met deze blog! Thnxx Lisa ?

Lisa van Cuijk

Dat vind ik fijn om te horen Gina :-)!

Write your response