In Love With Health

Afkicken van je suikerverslaving

Yes de eerste maand van de challenge zit erop lieverds! Wouw wat zijn jullie allemaal goed bezig en wat ben ik trots! Ik heb jullie de afgelopen maand laten zien wat suiker precies met ons lichaam doet en waarom het zo slecht voor ons is. We gaan deze maand een stapje verder. Deze week te beginnen met het aanpakken van die vervelende suikerverslaving. Let’s kick some ass!

Wie van jullie is er vorige week achter gekomen stiekem suikerverslaafd te zijn? Guilty? Maar no worries meiden want I’m here for you! We gaan die suikerverslaving namelijk samen aanpakken. Eigenlijk hebben jullie de eerste stap al gemaakt vorige week. Erkennen dat je een suikerverslaving hebt is namelijk de eerste (en misschien wel belangrijkste) stap.

‘En wat nu?’ denk je misschien. Je hoort vaak dat je het beste kan afkicken door in één keer te stoppen met iets, maar ik wil jullie niet ineens cold turkey laten stoppen met het eten van suikers. Dat vind ik namelijk iets te veel gevraagd en ik denk dat de kans op falen dan ook groter is. Want het is nogal veel wat je van je lichaam vraagt. Daarom geef ik je graag 3 stappen die je kunt toepassen om jouw suikerverslaving onder controle te krijgen en er uiteindelijk mee af te rekenen. Bye bye suikerverslaving!

  1. Word je bewust van je gedachten

In de tweede week van de challenge heb ik een opsomming gegeven van wat de reden kan zijn dat je suikers eet. Heb je deze blog gemist? Lees deze dan hier terug. Vorige week heb je al bewust stil gestaan bij de gedachte en gevoelens die je hebt als je zin hebt in suikers. Daar wil ik nu een stapje verder mee gaan. Elke keer als je suikers eet, gaat er dus een gedachte/situatie aan . Het is heel belangrijk dat je eens heel bewust die gedachte gaat waarnemen en nog belangrijker veroordeel deze gedachte niet. Oke dit klinkt misschien een beetje zweverig maar give it a try. Ik weet namelijk zeker dat het werkt. Stel je voor je hebt zin in iets lekkers omdat je thuis alleen op de bank zit. Word dan niet boos op jezelf dat je daar zin in hebt en ren ook niet gelijk naar de snoeplade. Nee, probeer eens wat langer stil te staan bij deze gedachte. Heeft je lichaam écht behoefte aan suiker of is er een andere reden? Heb je een rotdag op je werk gehad bijvoorbeeld? Wat het ook is, het is oké. Wees lief voor jezelf. Don’t be judgemental.

  1. Verbied jezelf niets, maar maak bewuste keuzes

Zodra je jezelf iets gaat verbieden, wil je het des te meer! ‘Ik mag geen koekje, ik mag geen koekje…oeps! Weg koekje!’ Dit is precies wat er zal gebeuren als je het jezelf verbiedt. Je zal aan niks anders meer kunnen denken en de hele tijd zin hebben in suikers. En dat willen we nou juist net niet he  ;-). Maak er dus een keuze van. Je hebt zin in iets zoets en je kan er bewust voor kiezen om iets pakken. Maar je kan er ook voor kiezen om dat niet te doen. Veroordeel jezelf niet als je ervoor kiest om toch iets te pakken, want dan raak je teleurgesteld in jezelf en dat heeft het tegenovergestelde effect dan wat we nu willen. Je kan ook in plaats van iets zoets kiezen voor worteltjes, tomaatjes of stukjes paprika. Deze groenten hebben van nature een wat zoetere smaak en kunnen je drang naar suiker dus ook verminderen.

  1. Neem zelf de regie in handen

Je bedenkt je dat je zin hebt in suiker en op een bepaald moment besluit je over te gaan tot actie. Je loopt naar de keuken om iets pakken. Het moment tussen je gedachte en je reactie hierop is hét moment dat je de regie in eigen handen kan nemen. Je reactie gebeurt meestal namelijk op de automatische piloot, zonder dat je het echt bewust doorhebt. Maar daar gaan we een stokje voor steken.

Bovenstaande stappen vormen een leidraad en zullen je helpen om met je suikerverslaving af te rekenen.

Opdracht van deze week:

Ik wil dat je deze week een of meerdere stappen gaat toepassen. Elke keer als je iets succesvol hebt volbracht, wil ik dat je dit noteert in je dagboekje en jezelf hiervoor een ster geeft (net als toen je vroeger een sticker kreeg op de basisschool ;-) ). Als je drie sterren hebt, mag je jezelf belonen! Denk bijvoorbeeld aan een beauty behandeling (kun je ook heel goed thuis doen), dagje spa, een avondje helemaal niks doen met een lekker gezonde brownie en netflix of koop eindelijk dat nieuwe jurkje? Ik zelf ga me belonen met een dagje spa! Ik zou het super leuk vinden als je met mij deelt hoe deze week gaat en of je al wat sterren hebt verzameld! Ik ben benieuwd hoeveel sterren ik na deze week heb verzameld hihi. Succes meiden!

PS: vandaag is de laatste dag dat jullie mijn gratis Healthy Holiday Gift e-bookje kunnen downloaden in de webshop! Doe dit nu snel nog hier: https://www.inlovewithhealth.com/shop/.

slimmingtip1

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response