In Love With Health

4 tips om gezond te blijven eten als je er eigenlijk geen tijd voor hebt

Je hoort mensen vaak zeggen dat gezond eten zoveel tijd in beslag neemt. Als je bijvoorbeeld vier jonge kinderen hebt dan kan ik mij dat goed voorstellen, maar zelfs dan is het mogelijk om gezond te eten. Gezond eten kan heel simpel, makkelijk en verrukkelijk zijn! En het heeft ook nog eens veel voordelen:

  • Het behouden van je gezonde gewicht
  • Eindeloos veel energie hebben
  • Goed slapen
  • Je mentaal goed voelen
  • Er goed uit zien en je goed voelen!

Vind je het lastig om in jouw drukke leven gezonde keuzes te maken? In Love With Health to the rescue! De volgende 6 makkelijke tips gaan jou helpen om iedere dag gezond te eten:

  1. Gebruik 1 dag per week voor het preppen van je maaltijden

Zondag = foodprep dag! Gebruik een dag in de week, bijvoorbeeld de zondagmiddag, om salade dressings te maken, quinoa te koken, rauwe groenten te wassen en snijden, zelf hummus te maken, kip aan te bakken etc. Maaltijden preppen zorgt ervoor dat je veel tijd bespaard in de loop van de week bij het bereiden van snacks, lunches, diners etc. Je salade is veel sneller klaar doordat je de dressing al gemaakt hebt, quinoa gekookt en de groenten gesneden.

  1. Houd je tussendoortjes simpel

Bij velen gaat het mis bij de tussendoortjes. Je had geen tijd om wat voor jezelf te maken en voor je het weet loop je naar de snoepautomaat voor een snackreep vol suikers en toevoegingen waar jij je lichaam absoluut geen plezier mee doet. Geloof me ladies, het maken van een tussendoortje hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen en kan heel makkelijk zijn. Een aantal voorbeelden voor snelle, lekkere en gezonde tussendoortjes zijn:

– Noten en druiven

– Selderij en amandelboter

– Worteltjes met zelfgemaakte hummus (gemaakt op je foodprep dag)

– Rijstwafels met avocado

Easy does it, toch meiden?

  1. Drink elke dag een groene smoothie

Groene smoothies zitten vol met belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten, dit maakt  een groene smoothie de perfect start van je dag! Healthy body is a happy body! Bovendien kost het je maar een paar minuten om een groene smoothie te maken! Dus no more excuses! Ook is het makkelijk om de smoothie ’s ochtends te maken en dan mee te nemen in een fles naar je werk.

      4. Bereid meerdere maaltijden voor de week

Denk altijd na over de rest van de maaltijden van de week. Als je bijvoorbeeld gegrilde kip, broccoli en een beetje bruine rijst maakt voor het avondeten, maak dan wat extra zodat je de dag erna de kip voor bijvoorbeeld een salade kan gebruiken. Of maak een dubbele portie en eet je avondmaaltje van de vorige avond als lunch de dag erna. Dit voorkomt een bezoekje aan de kantine op je werk.

Alles wat je nodig hebt om gezond te eten, is een beetje plannen en organiseren! Wil je nog meer tips om jouw levensstijl zo gezond mogelijk te maken? In mijn Slimming Body Guide vind je vele tips & tricks, een 12 weken voedings- en workoutplan en nog veel meer om jou op het goede pad te krijgen!

Verrukkelijke matchapap

macha

Fruitige frambozenhavermout

bowl

Veggie muffins

cupcakes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response