In Love With Health

Zoete smoothie met bevroren yoghurt

Lekker, gezond en leuk om te maken: een smoothie! Je kunt erin gooien wat je wilt, experimenteren, en zo veel drinken als je wilt. Je voelt de vitaminen je lichaam in stromen.. Jammie! Zoals jullie weten ben ik een grote fan van de gezonde groene smoothies. Elke morgen drink ik zo’n 2 á 3 glazen hiervan (lucky me!).. Een smoothie dankt zijn naam aan het Engelse woord ‘smooth’, wat ‘glad’ betekent. En dat is waar. Je gooit alles in de blender of gebruikt staafmixer en het wordt een glad drinkbaar mengsel met lekkere verse ingrediënten!

Een goede of foute smoothie bestaat eigenlijk niet, ik zeg: experimenteer! Er is enorm veel keuze aan fruit en groenten tegenwoordig in de supermarkt. Je kunt er zelfs kruiden doorheen mixen als bijvoorbeeld verse munt (let wel op dat je er maar maximaal 2 stuks fruit in gooit.)

Over de smoothie van vandaag.. Soms heb je zo’n dag dat je echt zin hebt in romige zoetigheden. In plaats van meteen die Ben & Jerry’s uit de vriezer te halen heb ik hier een gezonde variant op verzonnen! Mijn zoete trek was hierna meteen gestild. Heerlijk heerlijk heerlijk was het..

Zo maak je het

Zorg dat de bevroren yoghurt een beetje ontdooid is, zodat je deze in stukjes kunt snijden en in de blender kunt doen. Snijd de wortels en ijsbergsla klein en doe deze samen met het fruit, water en kaneel in de blender.

Mixen en smullen maar!

#slimmingbody: ontbijt

Ingrediënten

  • 200 gram bevroren yoghurt (haal ongeveer 1 uur van tevoren uit je vriezer)
  • 100 gram wortels
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 handje frambozen
  • 1 handje bramen
  • 200 ml water
  • 1 theelepel kaneel

Cooking time

10 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this recipe

kelly

Hoihoi,

moet je de bevroren yoghurt uit het vriesvak in de winkel kopen of is het mogelijk zelf yoghurt in te vriezen?

en kan je deze ook invriezen als je hem hebt gemaakt dus met fruit en al?

Groetjes Kelly

Marotte

Hallo,

kan ik ook diepvries fruit gebruiken?

Groetjes Marlotte

Desley

Goedemorgen,

Kan ik deze smoothie ook maken met Griekse yoghurt ipv bevroren yoghurt. En als ik voor 2 dagen deze wil maken moet ik dan de aantallen verdubbelen??

Groetjes, desley

Lisa

Ja hoor dat kan Desley :) ik raad jou aan om deze niet voor 2 dagen te maken. Hij wordt er niet lekkerder op!

Write your response