In Love With Health

Veggie cupcakes

It’s cupcake o’clock! Ik vind het super leuk om cupcakes te bakken, maar doe dat liever niet uit pakjes. Wie denkt dat cupcakes alleen voor de zoetekauw zijn heeft het mis. Wist je dat je ook heerlijke hartige varianten kunt maken? Deze variant is rijk aan eiwitten en zit bommetje vol heerlijke groenten. Mmmmmm…Voor de topping kun je elke groenten kiezen die je maar lekker vindt. Dat is ook het leuke aan dit gerechtje, er zijn oneindig veel variaties mogelijk en het ziet er natuurlijk geweldig uit met al die kleurtjes!

Voor de oude en de nieuwe Slimming body volgers! Dit verrukkelijke gerechtje kun je inpassen als jouw lunch of eiwitten diner! Onder elk gerecht plaats ik een #slimmingbody: zodat je makkelijk kunt zien welke recepten je ook van de site kunt gebruiken :-)

En natuurlijk is dit gerechtje ook PERFECT voor alle #beachbabechallenge meiden!!! Probeer elke dag je ontbijt en diner gezond te maken als je het moeilijk vond om ineens te switchen. Erg belangrijk!!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je muffinvorm met drie of vier papieren bakvormpjes (of plaats ze op een bakplaat).

Klop het ei en de eiwitten los. Snijd de tomaat fijn en roer door het ei. Voeg het amandelmeel, hüttenkäse, mais, zout en peper toe. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes.

Bak de muffin in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Genieten maar!

#slimmingbody: eiwitten lunch / eiwitten diner

Ingrediënten (1 portie)

 • 1 ei
 • 2 eiwitten
 • 1 eetlepel amandelmeel
 • 50 gram hüttenkäse
 • 1 eetlepel mais
 • 1 tomaat
 • zout en peper

Topping

 • hüttenkäse
 • mais
 • paprika
 • of andere groenten naar keuze

Cooking time

35 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

8 Comments Respond to this recipe

Ellen

Wat is een goede vervanger voor amandelmeel en amandelmelk? Ivm notenallergie.

Lisa van Cuijk

Je kunt amandelmeel gewoon door andere meeltjes vervangen (behalve kokosmeel) en amandelmelk kun je vervangen door kokosmelk.

Brigitte

Hoi Lisa,
Ik zou ook graag willen weten hoeveel je er als lunch mag eten voor de slimming body…..
Dankje!!

Sarah

Echt heerlijk zijn deze!

suzanne

Hoi Lisa,
Deze lijken me heerlijk!!! Hoeveel mag je er eten als lunch? En nog een vraagje… Waarom zitten er twee eiwitten bij? Is dit op hem luchtig te maken of vanwege teveel eigen?

Alvast bedankt voor je reactie

Mvg suzanne

Linda

hey Lisa,

Ziet er heerlijk uit!
Kun je er ook iets anders dan huttenkase voor gebruiken? Of is dat lactose arm?

Groetjes Linda

Linda

Lisa? Het zou wel fijn zijn als je wilt reageren op mijn en bovenstaande vraag!

Groetjes

Daniëlle

Wat een leuk idee, ga ze zeker eens maken om als lunch mee te nemen!

Write your response