In Love With Health

Vegan cheesecake

Het allerlaatste vegan receptje van deze maand! Uiteraard kon ik niet anders dan afsluiten met een taart. Kwarktaarten zijn echt een van mijn favoriete lunchrecepten. Ja jullie lezen het goed meiden, je mag deze taart als lunch! Voor degene die mijn methode volgen weten dat je lekker van een stuk taart kan genieten en tegelijkertijd je lichaam kan voorzien van de juiste voedingsstoffen. Deze cheesecake is daar ook een goed voorbeeld van! Normaal gesproken gebruik ik gelatine in mijn kwarktaarten maar dat is niet vegan. Gelatine wordt namelijk gemaakt van huid en botten van dieren. Ik heb daarom in dit recept agar agar gebruikt. Dit wordt gemaakt van algen of zeewier dus helemaal vegan proof!

Ik vond het een zeer geslaagde vegan taart. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Zo maak je het

Meng in een kom de havervlokken met zaden, pitten en water. Voeg hier ook 1 eetlepel ahornsiroop aan toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep hier de bodem in. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast. Ontdooi het diepvries fruit en bewaar het vocht. Deze heb je later nodig.

Los de agar agar op in warm water en breng daarna zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en voeg 2 eetlepels soja yoghurt toe. Meng de overige yoghurt met 1 eetlepel ahornsiroop. Voeg vervolgens ook de opgeloste agar agar toe. Schenk de yoghurt over de bodem en zet een paar uur in de koelkast.

Los de agar agar voor de fruit laag op zoals hierboven beschreven in het sap van het fruit. Verdeel het sap over de taart en zet nog 1 uur in de koelkast. Maak de taart tot slot af met het fruit en verdeel de taart in 6 porties.

#slimmingbody: eiwitten overdag

Ingrediënten (6 porties)

  • 75 gram havervlokken
  • 50 gram zaden en pitten
  • 75 ml water
  • 1500 gram soja yoghurt
  • 6 gram agar agar poeder of 12 gram agar agar in reep- of vlokkenvorm (voor de yoghurt laag)
  • 1 gram agar agar poeder of 2 gram agar agar in reep- of vlokkenvorm (voor de fruit laag)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 150 gram diepvries kersen
  • 100 gram diepvries cranberries

Cooking time

210 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Rose

Hi Lisa,

Kan ik dit ook invriezen? Ik las dat de taart dan nog weleens in elkaar kan zakken.

Groetjes Rose

Nanny

Hoi Lisa,

Ik wil dit toch graag met gelatine maken. Hoeveel heb ik daar dan van nodig?

Write your response