In Love With Health

Unicorn Birthday cake

IT’S MY BIRTHDAYYYYY!!! Whoehoeeee 26 jaartjes alweer! En speciaal voor vandaag heb ik samen met een vriendin een verrukkelijke cheat pie gemaakt. Echt dames, dit wordt FOODPORN! (oke niet zo netjes verwoord maar ik kan er niks anders van maken) Mijn vriendin van @zoet.nijmegen kan de lekkerste taarten ever maken en ze stond te popelen om deze brithday cake met jullie, mijn lieve volgers, te delen. Lucky us! En het is geworden…. Een unicorn pie! Lekker toepasselijk aangezien ik gek op unicorns ben hihi ;-) En die botercreme… Oh my! Jullie merken dat ik verliefd ben op deze taart of niet?

Nou geniet van dit heerlijke receptje toppers. En als jullie hem hebben gemaakt vergeet dan geen foto te delen en ons te taggen @inlovewithhealth en mijn vriendin @zoet.nijmegen #zoetnijmegen. We zijn benieuwd!

Zo maak je het

Voor de vanille-biscuit:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Gebruik een springvorm van 24cm voor een dunne cake waarvan de lagen niet doorgesneden hoeven te worden. Wil je een kleine, hogere taart? Gebruik dan een springvorm van 20 of 18cm doorsnede. Je kunt het beslag ook verdelen over twee springvormen zodat je twee gelijke biscuits krijgt.

Klop het boter los met een handmixer en voeg geleidelijk de suiker toe. Mix totdat dit goed gemengd is. Voeg dan eiwit voor eiwit toe. Zorg dat het ene eiwit goed is opgelost, voordat je het volgende eiwit toevoegt. Als alle eiwitten zijn opgelost, voeg je ook de vanille toe. Meng in een andere kom de bloem, baksoda en bakpoeder. Voeg om en om het bloemmengsel en de melk toe aan het eimengsel. Begin dus met het bloem, vervolgens melk, dan weer bloem, melk en eindig met bloem.

Verdeel het beslag over de springvorm(en) en bak 30 minuten in de oven. Let op! Iedere maat springvorm heeft een ander baktijd. Houd de biscuit(s) dus goed in de gaten en test regelmatig met een satéprikker of de cake al gaar is.

Voor de witte choco botercreme:

Zet een pan op het vuur en laat hierin het water de de suiker koken tot een suikersiroop van 120 graden. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg wanneer de siroop klaar is dit in een vloeiende beweging toe aan de eiwitten terwijl je blijft mixen. Zet de mixer op een lagere stand en laat kloppen tot de eiwitten weer afgekoeld zijn. Voeg per blokje de boter toe, het kan zijn dat de botercreme iets gaat schiften als je de boter te koud hebt toegevoegd. Dit komt weer goed wanneer je de gesmolten witte chocolade toevoegt. Smelt de witte chocolade en voeg toe aan de rest van het mengsel. Wanneer het mengsel nog te vloeibaar is (dit komt door de warme chocolade) om op de cake te smeren, laat het dan even rusten. Wanneer de boter en chocolade verder afgekoeld zijn, wordt de botercreme steviger.

Tijd om de taart op te bouwen! Laat de springvormen/biscuits 15 minuten afkoelen nadat ze uit de oven komen. Verwijder de springvorm en laat de biscuits op de kop verder afkoelen op een rooster. Op deze manier worden je biscuits mooi plat. Laat ze helemaal afkoelen voor je de eerste biscuit met botercreme besmeerd. Deze botercreme laag kun je vervolgens beleggen met vers fruit zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen etc. Gebruik je diepvries fruit? Zorg dan dat dit goed uitgelekt is. Stapel vervolgens de volgende laag cake erop. Smeer een dun laagje creme om de hele cake om alle kruimels te sealen. Zet de taart 15 minuten in de koelkast voor je de volgende laag erop smeert.

Ingrediënten

Vanille-biscuit

 • 330 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
 • 460 gram suiker
 • 390 gram bloem
 • 360 ml melk
 • 4 eiwitten
 • 3 theelepels vanille extract
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 1/4 theelepel baksoda

Witte choco botercreme

 • 340 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
 • 200 gram suiker
 • 110 gram witte chocolade
 • 60 ml water
 • 4 eiwitten

Cooking time

150 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

1 Comments Respond to this recipe

Jacqueline

Wat een leuke taart! Maar klopt het dat er nergens iets staat over de pastelkleurtjes hoe ik daar aan kom en wat het is? Of zie ik dat over het hoofd?

Liefs,

Jacqueline

Write your response