In Love With Health

Tony’s Chocolonely bananapie

Oh wat ben ik blij met deze nieuwe rubriek! Hoe dol ik ook ben op gezond en verrukkelijk eten, de recepten die onder de categorie ‘Cheat verwenrecepten’ vallen, behoren toch wel tot mijn favoriet hoor! Vandaag deel ik deze verrukkelijke-om-je-vingers-bij-af-te-likken Tony’s Chocolonely bananapie. In 1 woord: HEMELS! Ik heb dit met Kerst gemaakt als toetje voor mijn familie en wat heeft iedereen ervan gesmikkeld! Ik kon het zelfs niet bij een stukje laten (oeps!!). Echt een aanrader meiden!

Zo maak je het

Verkruimel de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pan en met door de koekkruimels. Schep de kruimels in een met bakpapier beklede of ingevette taartvormen druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Snijd 1 banaan in plakjes en verdeel over de bodem. Zet dit 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop het slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Prak 1 banaan en voeg toen aan de slagroom en crème fraiche. Knijp de gelatine uit en los op in 2 eetlepels slagroommengsel in een steelpan. Let op: het mag niet koken, de gelatine hoeft alleen op te lossen. Schenk dit bij de rest van het slagroommengsel. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het slagroommengsel over de bodem. Zet dit opnieuw in de koelkast. Dit keer voor minimaal 60 minuten.

Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd 2 bananen in plakjes en beleg hier de taart mee. Verdeel de gesmolten chocolade over de taart. Je kan de taart nu gelijk eten of nog even in de koelkast zetten zodat de chocolade iets kan uitharden.

Ingrediënten (12 porties)

  • 150 gram digestive koeken
  • 150 gram bastogne koeken
  • 100 gram boter
  • 200 gram Tony’s Chocolonely melkchocolade
  • 5 gelatineblaadjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml crème fraiche
  • 4 bananen

Cooking time

150 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

7 Comments Respond to this recipe

Sjors

Is het ook mogelijk om dit met aardbeien i.p.v. bananen te maken?

Fleur

Als je de taart een dag van te voren maakt, word de banaan boven op niet bruin?

Lisa van Cuijk

Die kans is wel aanwezig Fleur. Als je zeker wilt weten dat dat niet gebeurt, dan kun je het beste de taart pas afmaken met banaan voordat je het gaat serveren.

Ellen

Deze taart ziet er super lekker uit! Daarom wil ik het ook graag eens maken, maar nu vraag ik mij af in wat voor vorm je ze hebt gebakken?

Lisa van Cuijk

Hij is ook zeker het proberen waard Ellen! Ik heb een gewone springvorm gebruik van 22 cm.

Monique

Heerlijke taart. Denk alleen dat de bananen goed rijp moeten zijn ivm de smaak.

Lisa van Cuijk

Ik zou niet aanraden om onrijpe bananen te gebruiken inderdaad. Maar dat is eigenlijk in geen enkel recept lekker :-).

Write your response