In Love With Health

Strawberry cloud bread

Your head in the clouds with these Cloud breads! Deze luchtige ” flat breads” zijn heerlijk op een hete zomerdag als een luchtig ontbijtje of lunch. Je kunt ze natuurlijk ook beleggen met kipfilet of als het je cheatdag is met Nutellaaaa! In summer we are not amused with clouds but these clouds are allowed to come through all day every day!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en doe het eiwit in een vet vrije kom en het eigeel in een andere kom. Voeg de bakpoeder bij het eiwit en klop het eiwit op. Het makkelijkste is om dit met een keukenmachine te doen, maar het kan ook lekker ouderwets met een garde. #spierballen! Het eiwit is goed opgeklopt als het in mooie punten aan je garde blijft hangen. Klopt het eigeel samen met de hüttenkäse en de In love with proteïne Vanille met een garde. Voeg het eigeelmengsel langzaam toe aan het opgeklopt eiwit en spatel dit er rustig doorheen. Dit zorgt ervoor dat het beslag luchtig blijft. Schep het beslag in 8 bolletjes op de bakplaat. Houd wel wat ruimte tussen de bolletjes. Zet de bakplaat in de oven en check na 15 minuten of de broodjes al goed zijn, zo niet zet ze dan nog even terug. Iedere oven is anders! Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes en prak de frambozen in een kom. Voeg hier de aardbeien, granaatappelpitjes en honing aan toe en meng het geheel door elkaar. Haal de broodjes als ze luchtig en licht knapperig zijn uit de oven en laat ze nog even afkoelen en besmeer de cloud breads daarna met de strawberry spread.

#slimmingbody: Eiwitten overdag (2 porties)

Ingrediënten

8 cloudbreads – 4 porties

  • 3 eieren
  • 150 gram Hüttenkäse
  • 3tl bakpoeder
  • 1 lepel in love with proteïne Vanille
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 25 gram granaat appel pitjes
  • 1 tl honing

Cooking time

50 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this recipe

Mandy

Hi Lisa, dit lijkt me een ideaal recept!
Kun jij me vertellen hoeveel eiwit ik moet gebruiken als ik de dooiers weg wil laten? Ik volg een vetarm en proteïnerijk dieet.
Alvast bedankt!

Mascha

Domme vraag misschien maar boven recept staat 2 porties en bij ingrediënten 4, wat moet het zijn voordat ik teveel eet?.

Lisa van Cuijk

Hi Mascha, Als je echt mijn slimming body methode volgt kun je 2 porties van de gemaakte breads eten. Je maakt met het recept 4 porties!

Write your response