In Love With Health

Spicy cauliflower met kip

Een bord vol met groenten en eiwitten, jammie!! Wat kan ik hier elke avond weer intens van genieten. Wist je dat ze tegenwoordig kant-en-klare bloemkoolrijst verkopen bij de Albert Heijn? Echt ideaal! Zo hoef je zelf de bloemkool niet meer te vermalen in de keukenmachine. Ik heb het de laatste weken behoorlijk druk gehad en dat zijn dit soort dingen echt ideaal als ik snel een lekkere maaltijd voor mezelf wil klaarmaken. Bij dit gerechtje gaat de meeste tijd zitten in het bakken van de kipspiezen in de oven. Mocht je hier nou geen tijd voor hebben, dan kun je de kip stukjes ook gewoon in de pan bakken en dan staat dit maaltje in 15 minuutjes op tafel. No more excuses ladies!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kip in stukjes. Maak 8 satéprikkers nat. Dit zorgt ervoor dat ze niet verbranden in de oven. Rijg de kipstukjes aan de satéprikkers. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de kipspiezen op. Breng de kip op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Bak de kipspiezen in 20-25 minuten gaar.

Snijd de pompoen in stukken en kook samen met de boontjes in 10 minuten gaar. Bak de bloemkoolrijst in een pan met de currykruiden. Ik heb kant-en-klare bloemkoolrijst gebruikt, maar je kan ook een hele bloemkool gebruiken en daar bloemkoolrijst van maken in een keukenmachine. Bak de pompoen en boontjes nog even kort aan in een pan met knoflookpoeder.

Serveer de kipspiezen met de groenten.

#slimminbody: eiwitten diner

Ingrediënten (2 porties)

  • 600 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram pompoen
  • 100 gram boontjes
  • 1 eetlepel currykruiden
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Cooking time

50 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Tiersja

Terwijl ik naar je kijk op rtl4, ligt de bloemkool in de pan en heb ik spierpijn van je bootyworkout xD

Sylvia

Ik ga je advies volgen. Dank je

Saskia

Mmmm, deze was lekker!

Lisa van Cuijk

Fijn Saskia :-).

Write your response