In Love With Health

Speculoos

Speculoos ken je het nog? Misschien at je het vroeger veel of eet je het nu nog wel eens hihi. Het is heerlijk, maar ook zeer verslavend en mierzoet en vol geraffineerde suikers. Hier wordt ons lichaam niet bepaald blij van. Daarom heb ik deze heerlijke spread gezonder gemaakt zodat je er toch zo nu en dan van kunt blijven genieten. Ik zeg er wel bij met mate, omdat het nog steeds geen super gezond recept is!

En ook nog even in de spotlights: YAM brood! Ontworpen door Ralph Moorman (De hormoonfactor) en te koop in (gelukkig) al heel veel Jumbo’s. Het brood is glutenvrij, suikervrij en bijvoorbeeld ook lactose vrij! YAY! Kortom een echte aanrader voor mensen die toch graag, zo nu en dan, wat brood willen eten. Ik ben verkocht en super blij met dit brood en eet het zelf ook 1 x per week! Well done Ralph.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verspreid de noten in een enkele laag over een bakplaat en rooster voor 10 minuten in de oven totdat ze gaan geuren. Heb je amandelen nog een schilletje? Verwijder deze dan na het roosteren. Leg de amandelen in een handdoek en wrijf de velletjes los.

Mix de noten in een food processor tot een gladde pasta. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer de noten elke minuut even los zodat de olie uit de noten kan vrijkomen. Voeg de amandelmelk, honing, koekkruiden en snuf zout toe. Mix nog voor 2 minuten totdat je een gladde pasta krijgt.

Je kan de speculoos pasta in een afsluitbare pot ongeveer een week in de koelkast bewaren. Het is genoeg voor 150 gram. Lekker om je rijstwafels, cake of crackers mee te besmeren.

#slimmingbody: 1 snee met topping (met mate)

Ingrediënten

  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram amandelen
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • Snufje zout

Extra’s: food processor

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

18 Comments Respond to this recipe

Saskia

Ik heb de amandelen weggelaten en vervangen door cashewnoten. Alleen kan ik het nog geen pasta noemen maar meer….stroop. Hij staat nu in de koelkast te wachten.

Lisa van Cuijk

Het kan komen doordat de structuur van amandelen wat anders is dan cashewnoten. Heb je het wel lang genoeg in de keukenmachine gedaan? Hopelijk is ie nog wel steeds verrukkelijk!

Marit

He Lisa,

Dat Yam brood heb je in verschillende soorten. Jij bedoeld zeker de ”desem” versie.
Want in de andere variaties zitten wel suikers en gekaremeliseerde suiker en maltodextrine enz.

In de Desem versie zit dit allemaal niet gelukkig maar dat is dan ook de enige helaas.

X Marit

Lisa van Cuijk

Ik bedoel inderdaad de desem variant. De andere varianten zou ik met de toevoegingen die erin zitten niet aanraden, maar de desem versie kun je gelukkig wel eten :-)

Johanna

Kun je uitleggen waarom het nog niet zo’n gezond recept is? Noten zijn super gezond, honing is gezond.. Of bedoel je gewoon met mate zoals je met elk zoet eten om moet gaan?

Lisa van Cuijk

Ik bedoel inderdaad met mate lieverd :-).

Marit

Omg!! Zo lekker! Heb hem dit weekend gemaakt! En ook de nutella! Even een vraagje kun je deze twee ook invriezen? Ik krijg dit nooit op in een week ?

Lisa van Cuijk

Oh wat heerlijk meid! Twee potten is misschien een beetje veel in 1 week ja hihi! Ik heb het eigenlijk nog nooit ingevroren omdat ik de pot vaak in een week wel leeg heb. Ik zou het gewoon met een gedeelte proberen (niet gelijk de hele pot) en dan vervolgens rustig laten ontdooien :-).

petra

Klinkt lekker. Alleen, hoe kan het dat je er ruim 325 gram aan ingredienten in doet, en je houdt zo’n 150 gram pasta over?????

Sara

Dat vroeg ik me dus ook af :)

Lisa van Cuijk

Dat komt omdat het een andere substantie wordt :-). Het wordt namelijk vloeibaar in plaats van vast.

ella

werkt een foodprocessor heel anders als een blender? ik heb een soort gelijk recept laatst geprobeerd in mijn blender maar kreeg er geen notenpasta mee.

groet ella

Lisa van Cuijk

Een blender is vaak niet krachtig genoeg meid! Dat kan de reden zijn dat je geen notenpasta kreeg. Een blender werkt ook het beste als er je er iets van vloeistof bij doet dus alleen noten is eigenlijk te droog.

Sanne

Oeh, wat heerlijk!
En ik hoef alleen maar ongezoete amandelmelk in huis te halen, wat fijjjjn!
Liefs

Lisa van Cuijk

Komt dat even goed uit hihi!

Floor

Voor de vegans: is het ook lekker met agave siroop ipv honing?

Lisa van Cuijk

Tuurlijk!! :-)

Truus

Agavesiroop en ook honing is suiker!!

Write your response