In Love With Health

Roasted cauliflower soup

I love soups! Vooral met de koudere dagen vind ik het heerlijk om lekker een grote pan soep te maken! Yummie. En omdat ik dan niet elke keer dezelfde soep wil eten, ben ik eens op zoek gegaan naar heerlijke soeprecepten voor jullie guys! En ziet deze er niet heerlijk uit? Ik heb ‘m gisteravond gemaakt en ik kan niet wachten om vanavond de laatste restjes ervan op te eten! Smullen maar!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Rooster 20 minuten in de oven. Snipper het uitje en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook hierin aan. Als de ui glazig is, voeg je de geroosterde bloemkool toe. Breng alvast op smaak met peper en zout. Bak nog even kort aan en voeg dan water en het bouillonblokje toe. De bloemkool hoeft maar net onder water te staan. Ik houd zelf van een dikkere soep, maar als je een dunne soep lekkerder vindt dan kun je uiteraard meer water toevoegen. Laat even een paar minuten koken totdat het bouillonblokje is opgelost. Pureer de groenten vervolgens in de blender of met een staafmixer. Schep de soep in een kom en maak af met takjes verse tijm en fijngesneden gedroogde tomaat.

Eet de soep met gebakken kipfilet.

#slimmingbody: eiwitten diner

Ingrediënten

  • 350 gram bloemkool
  • 150 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogde tomaat
  • 1 bouillon blokje
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response