In Love With Health

Rainbow kwarktaart

Daar is ie weer, mijn all time favorite: KWARKTAART! En dit keer een super girly pink one. Alvast een voorproefje op Valentijnsdag!

Een kleine tip meiden, als je deze taart gaat maken neem er dan maar de hele middag de tijd voor want door de drie laagjes is het best een time consuming taart om te maken maar gelukkig wel erg makkelijk en o zo lekker! Dus zeker de moeite waard om een middagje voor te blokken. Ik denk dat ik wel weet wat jullie op jullie vrije zaterdag- of zondagmiddag gaan doen dit weekend.

Zo maak je het

Week de dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten.

Doe alle ingrediënten, behalve de kwark, gelatineblaadjes en fruit, in de foodprocessor en mix tot een plakkerige deeg. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk hier de bodem in plat. Zet nu in de koelkast.

Voor de eerste laag week je 4 gelatineblaadjes in koud water. Schep 400 gram kwark in een bak en schep hiervan 2 eetlepels in een pannetje en verwarm met de gelatineblaadjes totdat deze helemaal zijn opgelost. Meng dit nu met de overige kwark. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de onderste laag overheen. Zet voor minimaal 1 uur terug in de koelkast.

Voor de tweede laag week je weer 4 gelatineblaadjes in koud water. Meng dit keer 350 gram kwark met 50 gram rood fruit in een blender. Herhaal de stappen die je hebt genomen bij de eerste laag en laat de taart weer voor minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de derde en laatste laag week je eveneens 4 gelatineblaadjes in koud water. Meng 300 gram kwark met 100 gram fruit in een blender. En herhaal nog een keer de stappen. Zet de taart nu voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Maak je taart af met wat kokosrasp en framboos chiazaad jam. Super healthy en nog belangrijker: super lekker!

#slimmingbody: eiwitten overdag (1 portie zonder topping)

Ingrediënten (5 porties)

 • 50 gram rijstemeel
 • 25 gram lijnzaad
 • 25 gram kokosrasp
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing
 • 50 gram dadels
 • 100 ml water
 • 1050 gram magere kwark
 • 12 gelatineblaadjes
 • 150 gram rood fruit (diepvries of vers)
 • Optioneel: 1 eetlepel kokosrasp en 1 eetlepel framboos chiazaad jam

Extra’s: foodprocessor en springvorm ± 20 cm

Cooking time

215 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

25 Comments Respond to this recipe

Danielle

hallo Lisa,

Dit is dus als ik het goed begrijp voor 5 porties.
is de rest eventueel in te vriezen? en hoelang houdbaar in de koelkast ongeveer? langer dan 2 dagen niet meer eten neem ik aan.
ik ga hem snel een keer maken

Lisa van Cuijk

Het zijn 5 porties inderdaad Daniëlle! Je kan de taart max. 3 dagen in de koelkast bewaren en de overige stukken kun je inderdaad invriezen en vervolgens in de koelkast laten ontdooien.

Laura

Lisa, deze taart staat bij de lunch gerechten, is het echt geschikt om als lunch te eten?

Lisa van Cuijk

Ja je mag gewoon een stuk als lunch nemen :-)

Maartje

Is de taart makkelijk vervoerbaar? Tijdens pasen organiseert mijn familie een soort bakwedstrijd in Waddinxveen en ik kom zelf uit Utrecht. Deze taart is lijkt mij namelijk echt geschikt voor de bakwedstrijd, want de taart ziet er namelijk prachtig uit!

Lisa van Cuijk

Oh wat leuk, een bakwedstrijd! Je kunt hem wel vervoeren, maar het beste is wel om de taart op een koude plek mee te nemen en niet te veel te laten bewegen ;-).

Willemien

Word de kwark van zichzelf al niet stijf genoeg? En kun je bijv ook Griekse yoghurt gebruiken..

En wat is een foodprocessor :)

Lisa van Cuijk

De kwark wordt helaas niet van zichzelf stijf meid. Daarvoor heb je wel gelatineblaadjes nodig. Je kan ook Griekse yoghurt gebruiken, ik zou dan wel voor een 0% vet variant gaan ;-). Een foodprocessor is een keukenmachine.

Pagina 2 van 212

Write your response