In Love With Health

Rainbow kwarktaart

Daar is ie weer, mijn all time favorite: KWARKTAART! En dit keer een super girly pink one. Alvast een voorproefje op Valentijnsdag!

Een kleine tip meiden, als je deze taart gaat maken neem er dan maar de hele middag de tijd voor want door de drie laagjes is het best een time consuming taart om te maken maar gelukkig wel erg makkelijk en o zo lekker! Dus zeker de moeite waard om een middagje voor te blokken. Ik denk dat ik wel weet wat jullie op jullie vrije zaterdag- of zondagmiddag gaan doen dit weekend.

Zo maak je het

Week de dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten.

Doe alle ingrediënten, behalve de kwark, gelatineblaadjes en fruit, in de foodprocessor en mix tot een plakkerige deeg. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk hier de bodem in plat. Zet nu in de koelkast.

Voor de eerste laag week je 4 gelatineblaadjes in koud water. Schep 400 gram kwark in een bak en schep hiervan 2 eetlepels in een pannetje en verwarm met de gelatineblaadjes totdat deze helemaal zijn opgelost. Meng dit nu met de overige kwark. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de onderste laag overheen. Zet voor minimaal 1 uur terug in de koelkast.

Voor de tweede laag week je weer 4 gelatineblaadjes in koud water. Meng dit keer 350 gram kwark met 50 gram rood fruit in een blender. Herhaal de stappen die je hebt genomen bij de eerste laag en laat de taart weer voor minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de derde en laatste laag week je eveneens 4 gelatineblaadjes in koud water. Meng 300 gram kwark met 100 gram fruit in een blender. En herhaal nog een keer de stappen. Zet de taart nu voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Maak je taart af met wat kokosrasp en framboos chiazaad jam. Super healthy en nog belangrijker: super lekker!

#slimmingbody: eiwitten overdag (1 portie zonder topping)

Ingrediënten (5 porties)

 • 50 gram rijstemeel
 • 25 gram lijnzaad
 • 25 gram kokosrasp
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing
 • 50 gram dadels
 • 100 ml water
 • 1050 gram magere kwark
 • 12 gelatineblaadjes
 • 150 gram rood fruit (diepvries of vers)
 • Optioneel: 1 eetlepel kokosrasp en 1 eetlepel framboos chiazaad jam

Extra’s: foodprocessor en springvorm ± 20 cm

Cooking time

215 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

25 Comments Respond to this recipe

Anke

Net een stukje geproefd, maar hij was echt heel zuur!! Volgende keer toch maar een beetje honing erdoor. Bodem had ik even in de oven gedaan en smaakte erg goed!!

Lisa van Cuijk

Ja je kan er prima wat honing aan toevoegen hoor Anke!

Dess

Hoi,

Ik heb vandaag de kwarktaart gemaakt. Hij is me helaas een beetje te zuur uitgevallen en de bodem is helemaal mislukt. Heb dus geen foodprocessor. Is er dan nog een andere manier om deze iets zoeter te krijgen en de bodem lekker crunchy en stevig.

Ondanks alles ben ik best trots op mezelf haha.

Lisa van Cuijk

Oh oepsie, wat jammer meid! Je zou er wat extra honing aan toe kunnen voegen zodat ie wat zoeter wordt. En voor de bodem kun je de dadels zelf in stukjes snijden en dan de ingrediënten voor de bodem met de hand mengen. Om de bodem iets knapperiger te maken kun je hem even in de oven doen voor 15 minuutjes op 160 graden :-).

Lisa

Kan ik de gelatine door agar agar vervangen? Ziet er heerlijk uit !

Lisa van Cuijk

Ja hoor dat kan prima meid! Ik heb het ook weleens met agar agar geprobeerd alleen vind ik gelatine toch wat prettiger werken.

ursulaspanbroek

waar haal je rijstemeel? kan het ook met ander meel? (boekweit, tarwe, kokosmeel)
waar haal je die gelantineblaadjes?

Michelle

Hi Patricia, gelatineblaadjes kun je bij de supermarkt halen. Liggen bij de bakspullen ?

Lisa van Cuijk

Je kan rijstemeel bij de Ekoplaza halen meid! Maar je kan het ook vervangen door bijvoorbeeld havermoutmeel, roggemeel, boekweitmeel. Ik zou het niet vervangen met kokosmeel want dat is super absorberend waardoor de verhoudingen veranderen. En gelatineblaadjes kun je inderdaad bij de bakspullen vinden.

Patricia

Welke kwark gebruik je hiervoor?

Lisa van Cuijk

Volgens mij heb ik dit keer de magere kwark van de Jumbo gebruikt Patricia :-). Maar dat maakt in principe niks uit hoor.

Mardie

Moet je het fruit pureren? Groetjes,Mardie

Lisa van Cuijk

Je kan het fruit samen met de kwark in de blender doen Mardie.

Mardie

Hoi Lisa, de kwarktaart ziet er heerlijk uit. Welke ingrediënten moeten er in de bodem? Dat is me niet helemaal duidelijk. Heb je echt een foodprocessor? Groetjes, Mardie

Lisa van Cuijk

Ik gebruik inderdaad een foodprocessor om de ingrediënten voor de bodem te mengen. Je maakt van de rijstemeel, lijnzaad, kokosrasp, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel honing, dadels en water de bodem meid.

Juliette

Yammie! Ga ik zeker proberen… Hoe meng je de kwark met het rood fruit? Moet het gemixt worden of? Groetjes Juliette

Lisa van Cuijk

Je gaat hem vast heerlijk vinden Juliette! Je mengt de kwark met de fruit in een blender. Of met een handmixer dat kan ook.

Pagina 1 van 212

Write your response