In Love With Health

Pumpkin crumble repen

Er is niks fijner dan een aantal gezonde snacks in je vriezer hebben liggen voor dagen dat je het druk hebt. Deze Pumpkin crumble repen zijn daar een perfect voorbeeld van. Je staat één keer in de keuken en hebt gelijk voor 10 (!) dagen een snack. Bewaar er bijvoorbeeld drie in de koelkast en de overige porties vries je in zodat je ’s ochtends voordat je de deur uitgaat makkelijk een portie kan pakken. Tegen de tijd dat je trek begint te krijgen in de ochtend zal de reep ontdooid zijn en kun je er lekker van smullen met een kopje koffie of thee. Ideaal toch?

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels 5 minuten wellen in kokend water. Meng in een keukenmachine het havermoutmeel met de gewelde dadels, water, amandelmelk en ½ eetlepel kaneel. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hier het beslag in en druk nog even aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem 30 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Kook de pompoen in 15 minuten gaar. Ik heb voorgesneden pompoen gebruikt, maar je kan ook een hele pompoen gebruiken. Snijd deze dan in stukken en kook gaar. Schillen is niet nodig omdat de pompoen toch nog wordt gepureerd in de keukenmachine. Als de pompoen gaar is, pureer je deze zoals gezegd in een keukenmachine totdat je een fijne puree krijgt. Schep de puree in een kom en meng met cacaopoeder, ahornsiroop, ½ kaneel en een snufje zout. Schenk de pompoen op bodem en zet minimaal 1 uur in de vriezer zodat de pompoen kan uitharden.

Meng ondertussen de havermoutvlokken met de pecannoten, overgebleven ahornsiroop en 1 eetlepel water. Bak dit in een droge pan aan. Haal de bodem met pompoen na 1 uur uit de vriezer en verdeel hier de crumble overheen. Zet vervolgens nog minimaal 30 minuten terug.

Als de pompoen is uitgehard kun je de Pumpkin crumble in stukken snijden.

#slimmingnody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (10 porties)

 • 800 gram pompoen
 • 200 gram havermoutmeel
 • 50 gram havervlokken
 • 100 ml water
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 10 dadels
 • 1 handje pecannoten
 • 3 eetlepels cacaopoeder
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 1 eetlepel kaneel
 • Snufje zout

Cooking time

105 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Michelle de Bruijn

Hi Lisa,

Hoeveel van deze porties mag je bij koolhydraten overdag?

– xoxo

Anouk

Hebben nog meer van jullie het probleem dat het pompoenmengsel niet uithard?

Write your response