In Love With Health

Pompoencheesecake

Loopt het water bij jou ook in de mond bij de gedachte aan een stuk cheesecake? Cheesecake is awesome! Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik flink aan het experimenteren geweest met pompoen de laatste tijd. Misschien denk je bij pompoen niet meteen aan cheesecake, maar men wat is dit een goeie combo. Als ik toe ben aan me-time dan hou ik ervan om lekker te luieren en te eten. Ik kruip dan op de bank bij de open haard met een stuk van deze taart, een kop thee en een goed boek. Heerlijk winters!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in stukjes en bak voor 30 minuten in de oven.

Meng in een kom de havermout, zaden, pitten, honing, kaneel en 100 ml water. Mix dit door totdat je een deeg krijgt. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe de bodem hierin. Druk goed aan. Zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Verwarm 3 el kwark in een pannetje samen met de geweekte gelatineblaadjes. Doe dit vervolgens met alle overige ingrediënten in een blender. Mix goed door totdat je een gladde massa krijgt. Pak nu je afgekoelde bodem er weer bij en schenk het kwark-pompoenmengsel hier overheen. Strijk het geheel nog even glad met een spatel.

Laat je pompoencheesecake nu voor tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. Maak af met wat kwark!

#slimmingbody: eiwitten overdag

Ingrediënten (5 porties)

  • 100 gram havermout
  • 50 gram zaden en pitten
  • 500 gram magere kwark
  • 500 gram pompoen
  • 12 gelatineblaadjes
  • 1 el honing
  • 2 el kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • 10 steviadruppels

Extra’s: springvorm 20 cm

Cooking time

160 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

14 Comments Respond to this recipe

Laura

Kan je deze cheesecake ook invriezen?

Roeltje

Wat kan ik als vervanging voor de stevia gebruiken?

Lisa van Cuijk

Je kan honing gebruiken Roeltje :-).

Ruth

Heb je een alternatief voor de kwark? Zou het ook lukken met zijden tofu? Of amazake? Of cashews?

Lisa van Cuijk

Ik heb het nog niet met iets anders gemaakt dan met kwark, dus dat vind ik lastig om te zeggen meid. Met cashews zou denk ik wel kunnen, maar dan wordt het wel gelijk een stuk calorierijker. Ik ben benieuwd hoe het is gelukt als je het met wat anders hebt geprobeerd!

Loes

Heee Lisa!

Als je diepvriespompoen gebruikt, moet je die dan gewoon laten ontdooien of ook nog in de oven?

Groetjes!!

Lisa van Cuijk

Dat kun je dan gewoon laten ontdooien Loes :-)

Angela

Ik heb de taart zojuist gemaakt, hij staat in de koelkast om op te stijven. Uiteraard heb ik van de bodem en de vulling al stiekem geproefd… heerlijk!

Nicole

Hallo!
Doe je de pompoen eerst schillen, of eet je hem met schil en al?

Lisa van Cuijk

Ik doe hem met schil en al in de oven en daarna lepel ik hem uit. Maar je kan de schil ook gewoon eromheen laten hoor Nicole!

Angelique

Hey Lisa! Supertip! Ik ga hem maken om 1e kerstdag mee te nemen naar familie :) Moet de bodem niet in de oven? Bij de Limoen-Avocado taart wel. Is de bodem nog stevig genoeg als je hem niet in de oven doet? Hij lijkt me superlekker! ^_^

Lisa van Cuijk

Dat wordt smikkelen met Kerst :D! Je hoeft de bodem niet in de oven te doen inderdaad. Als je hem in de koelkast zet, wordt ie wat steviger waardoor het niet nodig is om hem in de oven te doen.

Léjanne

Hoi Lisa,
Moet je de pompoen eerst koken of gewoon rauw erdoorheen doen? Ga dit zeker volgende week proberen, ziet er heerlijk uit!!
Groetjes Léjanne

Lisa van Cuijk

Je moet de pompoen eerst koken of in de oven doen zodat ie wat zachter wordt :-). Je gaat er zeker van smullen meid!

Write your response