In Love With Health

Pompoen parfait

Het is misschien geen nieuwtje meer dat ik dol ben op pompoen! Geef mij dit maar elke dag en je maakt me the luckiest girl in the world. Je kunt er namelijk zo veel lekkere dingen mee maken! Net zoals dit hemels receptje, yammie. Vanochtend als ontbijt gegeten en ik zou ‘m nog een keer kunnen eten als lunch. Hij is heerlijk vullend and that’s what I love! Wil je hem nog iets zoeter? Je kunt er nog wat honing bij doen. Smakelijk eten!

Zo maak je het

Kook de pompoen in 15 minuten gaar in ruim kokend water. Ik heb voorgesneden pompoen gebruikt, maar je kan ook een verse pompoen gebruiken. Ik zou deze dan wel eerst even schillen. Als de pompoen gaar is, pureer je deze met een vork of in de blender. Breng de pompoen op smaak met ½ eetlepel honing. Zet 3 glazen klaar. Schep in elk glas een bodem pompoen puree en vervolgens een laag granola. Het recept voor homemade granola vind je hier. Je kan ook granola in de supermarkt kopen, maar zorg er dan wel voor dat je een  biologische neemt die niet helemaal vol zit met toevoegingen en suikers. Meng het kwark met de overgebleven honing. Schep de kwark in de glazen en maak af met wat kaneel.

#slimmingbody: avondsnack

Ingrediënten (3 porties)

  • 750 gram pompoen
  • 450 gram magere kwark
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels granola

Cooking time

50 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this recipe

Sara Johanna

Hey Lisa,

Kan je dit goed bewaren in de koelkast? Omdat het 3 porties zijn.

Alvast bedankt :)

Sara

Simone

Eet je dit terwijl de pompoen nog warm is of laat je hem eerst afkoelen?

Lisa van Cuijk

Kan allebei, maar ik zou de pompoen eerst wat laten afkoelen.

Write your response