In Love With Health

Pepernotencake

Laat die ongezonde pepernoten maar staan ladies! Ik weet namelijk dat als je eenmaal begint met eten aan pepernoten, je zo een hele zak kunt opeten, oeps… hihi! En dat is zeker niet de bedoeling :-) Als je deze gezonde pepernotencake variant maakt, zul je al na een stuk of twee vol zitten believe me! Hij is namelijk erg machtig. Maar wel verrukkelijk! Dus wie viert er 5 december pakjesavond? Serveer deze pepernotencake maar en je zult ’s avonds met een gerust hart kunnen gaan slapen dat je toch lekker gezond gebleven bent!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 175 graden. Meng het speltmeel, amandelmeel, koek- en speculaaskruiden en bakpoeder in een kom en meng goed door. Meng in een andere kom de eieren, water, amandelmelk, honing en kokosolie. Voeg dit vervolgens toe aan het meelmengsel. Is het beslag nog te droog? Voeg dan extra water toe. Bekleed een springvorm met bakpapier. Ik heb een kleine springvorm gebruikt dus vandaar dat mijn cake zo hoog is geworden. Je kan natuurlijk ook een grote springvorm gebruiken. Schep het beslag in de springvorm. Verkruimel 5 zelfgemaakte pepernoten over de cake. Je kan ook pepernoten uit de winkel gebruiken. Zet de cake 45-50 minuten in het midden van de oven. Laat de cake vervolgens goed afkoelen, maak af met nog 5 pepernoten en snijd in porties.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (6 porties)

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 150 ml water
  • 75 ml ongezoete amandelmelk
  • 1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 10 gezonde pepernoten

Cooking time

65 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

7 Comments Respond to this recipe

Ylse

Hoi hoi. Bij mij wordt de cake erg vast. Is er een mogelijkheid om deze luchtiger te krijgen zoals op de foto?

Lisa van Cuijk

Het kan helpen om de eieren eerst te splitsen. Het eiwit klop je dan goed luchtig en dit schep je vervolgens door het beslag. Zorg wel dat je het niet te vaak omschept want anders verlies je de luchtigheid van het ei :-). Je zou ook wat extra bakpoeder kunnen gebruiken. Hopelijk lukt ie de volgende keer wel Ylse!

Nathalie

Hi Lisa:)!

Kun je deze pepernotencake ook eten als 10-uurtje of avondsnack:)?

Nathalie

Zou je dit als avondsnack of 10-uurtje kunnen eten in de SBG??

Lisa van Cuijk

Je mag een stuk eten als 10-uurtje Nathalie. Lekker bij een kopje thee ;-).

Brit

Hii, kan het speltmeel ook door havermeel vervangen worden? :)

Lisa van Cuijk

Dat kan wel hoor Brit :-).

Write your response