In Love With Health

Pasta pesto

Als je het mij vraagt zijn de meest simpelste gerechten vaak gewoon het lekkerst. In deze drukke tijden is het dan ook fijn om lekker snel een gezonde maaltijd op tafel te kunnen toveren. Bovendien komt er geen potje of zakje aan te pas en zit het bomvol verse groenten. En zoals we hebben geleerd. A happy body is a happy you!

Vandaag maak ik deze heerlijke klassieker, pasta pesto, maar dan met een twist. In plaats van pasta gebruik ik courgette slierten en de saus maak ik van pesto en avocado <3

De courgette is overigens rijk aan foliumzuur, dus ideaal voor vrouwen die graag zwanger willen worden of dat net zijn. Ook is het rijk aan kalium, magnesium, vitamine A, B1 en C. Het bevordert ook nog eens een gezonde huid en spijsvertering en ondersteunt het zenuwstelsel. Zoals je kunt lezen, allemaal plusjes!

En wie doet er mee met de #healthynewyou challenge? Deze verrukkelijke pasta kun je als een eiwitten diner of lunch gebruiken (zie hieronder). Eventueel kun je er wat kipblokjes bij eten. Mjammm!

Zo maak je het

Haal de schil van de courgette met een kaasschaaf. Snijd de courgette in dunne lange reepjes met een julienne-snijder, rasp, mandoline, spiralizer of, als je dat allemaal niet hebt gewoon met een kaasschaaf. Ik heb de spiralizer gebruikt.

Haal de schil van de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met een vork (blender of staafmixer kan ook) en voeg het citroensap, knoflookpoeder, melk, pesto en zout en peper toe. Mix dit goed door elkaar tot je een gladde saus krijgt. Giet de saus over de courgetteslierten en meng dit goed door elkaar.

Verwarm een koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes tot ze gaan kleuren. Halveer de tomaatjes en bak deze kort mee totdat ze iets zachter worden. Schep de tomaatjes en pijnboompitten uit de pan en mix ze door de pasta.

#slimmingbody: eiwitten diner

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 courgette
  • 1 rijpe avocado
  • ½ citroen (sap)
  • 100 milliliter amandelmelk
  • 1 eetlepel pesto (voorkeur biologisch)
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 10 cherrytomaatjes

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

64 Comments Respond to this recipe

Kelly

Hoi Lisa!

In je beschrijving zie ik de pesto niet meer terugkomen. Wordt dit gewoon samen met de advocado, melk, zout etc. gemengd? Dankje!

Lisa

Yep! Staat er nu bij :-D

Joyce

Ik zie dat er bij dit recept geen 100 gram hutenkase bij staat, maar bij de slimbodyguide staat deze er wel bij ;)

Eva

Hoe wordt de courgette pasta en de saus verwarmd? Dat zie ik nergens staan..

Imke

Hallo Liza,

is dit dus een koude maaltijd?

Lisa

Ja Imke! je eet hem koud. Alleen de tomaatjes en pitten worden verwarmd

Gera knibbe

Hoi ymke, je kan ( als je dat lekkerder vind) de courgette sliertjes even in een schaal onder kokend water zetten. Niet lang een minuutje ofzo. Dan blijft het knapperig en is het toch warm. Wel goed uit laten lekken.
Groetjes Gera

marit

Wanneer gaat de pesto er door? ;)
Heerlijk simpel gerecht, van het weekend eens maken!

Avalon

He Lisa, klinkt lekker! Maar courgette niet verwarmen?

Maartje

Hi,

Wat doe je met de pesto dan? hihi

Sharon

Mis je de pesto ook door bij de advocado?
Het recept ziet er lekker uit, snel eens proberen!

Elfi

Klinkt goed, ga ik zeker eens proberen! Ik vroeg me wel af of je courgette-slierten-spaghetti ook warm kan eten?

Pagina 1 van 512345

Write your response