In Love With Health

Nuttela cheat pie

Deze verrukkelijke Nutella cheat pie komt uit mijn boek In Love With Health. Zoals jullie weten is Nutella mijn all time favorite, maar dat is niet de enige reden dat ik deze hemelse cheat pie met jullie deel. Wist je dat je nu In Love With Health én Healthy Pleasures kan bestellen voor maar €34,95 in plaats van €41,90? Yes that’s right ladies! Je vindt de speciale Holiday combideal in mijn shop! Leuke aanvulling op je verlanglijstje voor de feestdagen toch?

Maar dat is niet het enige.. Ik heb nog een heel leuk nieuwtje voor jullie! Vanaf nu komt er namelijk elke maand een heerlijk cheat receptje online, te beginnen met deze Nutella cheat pie (want: NUTELLA)! Het leven draait niet alleen maar om zeven dagen per week gezond eten, maar ook zeker om genieten van jouw guilty pleasures every once in a while. Nou deze taart behoord absoluut tot een van mijn guilty pleasures!! Jullie moeten hem zeker proberen meiden. You’re gonna love it!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Splits de eieren en klop de eiwitten met 90 gram suiker tot stevige pieken. Let op: er mag geen eidooier bij de eiwitten zitten. Mix de eidooiers met de overige suiker au bain-marie tot een lobbig mengsel. Laat ondertussen de boter smelten en weer op kamertemperatuur komen. Zeef de helft van de bloem en cacaopoeder en meng met de luchtige eidooiers tot een egaal mengsel. Voeg ongeveer de helft van het eiwit toe. Meng voorzichtig zodat het luchtig blijft. Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe. En tot slot de gesmolten boter en overige bloem en cacaopoeder. Verdeel het egale mengsel over 2 met bakpapier beklede cakeblikken en bak de biscuit zo’n 30 tot 35 minuten (tot een prikker er schoon uit komt). Open je oven tussendoor niet! Laat de biscuits goed afkoelen.

Om de ganache te maken hak je de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade stukjes in een kom. Breng de slagroom aan de kook en roer door de chocolade. Laat dit ongeveer 2,5 uur afkoelen op een koele plek. Ga elk uur even kijken en meng het elke keer goed door. Het mengsel mag niet te dik, maar ook zeker niet te dun worden.

Maak de Nutella crème door de pure chocolade au bain-marie te smelten, licht af te laten koelen en met de overige ingrediënten te mixen tot een smeuïge massa.

Alle onderdelen van de taart zijn nu af. Snijd de biscuits door midden in mooie gelijke lagen. Smeer de Nutella crème op een laag biscuit en leg hier het andere biscuit op. Herhaal tot de laatste biscuit. Let op: houd wat Nutella crème over en besmeer hiermee de buitenkant van de taart met een spatel. Zet de taart 15 minuten in de koelkast. Haal de taart vervolgens uit de koelkast en verdeel de ganache over de taart. Maak optioneel nog af met discodip.

#slimmingbody: – 

Ingrediënten (5 porties)

Biscuit

 • 14 eieren gesplitst (op kamertemperatuur)
 • 270 gram bloem
 • 30 gram cacaopoeder
 • 360 gram fijne kristalsuiker
 • 180 gram gesmolten boter

Nutella crème

 • 550 gram poedersuiker
 • 340 ongezouten roomboter
 • 280 gram Nutella
 • 180 ml sour cream
 • 330 gram pure chocolade (70%)
 • 1 theelepel vanille extract
 • Snufje zout

Ganache

 • 250 ml slagroom
 • 250 gram pure chocolade
 • Optioneel: discodip

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Marloes

Hoi!

Heb een vraag over de 1e alinea. Is het 60 of 90 gram suiker (ingrediënten zegt 60) en hoeveel is de `overige suiker` bij de eidooiers? En waar blijft de 2e helft van de bloem en cacaopoeder?

Lisa van Cuijk

Hi Marloes, ik zie dat er een aantal cijfertjes zijn weggevallen. Ik heb het al aangepast :-). En de bloem en cacaopoeder ook!

Write your response