In Love With Health

Melanzane

Melanzane is een heerlijk typisch Italiaans gerecht waar ik tijdens mijn werktrip in Italië van heb zitten smikkelen! Het originele recept bestaat uit een romige tomatensaus, aubergine en heel veel kaas (mozzarella en Parmezaanse kaas). Niet heel In Love With Health proof zoals je begrijpt, maar he we moeten ook kunnen genieten af en toe! Toen ik thuis kwam ben ik gelijk de keuken in gedoken om deze heerlijke gezonde variant van Melanzane te maken. Ik heb de ladingen kaas vervangen door hüttenkäse, waardoor het een stuk gezonder wordt en minstens zo lekker. Enjoy!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergine in dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi met zout. Gril 20 minuten in de oven.

Snipper de ui en doe de tomaten in de blender. Laat een aantal keer goed draaien totdat de tomaten redelijk fijn zijn. Verhit wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg hier de tomaten en tomatenpuree aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het indikken tot een sausje door het vuur lager te zetten en de deksel op de pan te doen.

Haal de aubergine plakken uit de oven. Beleg een ovenschaal met een aantal plakken. Schep daar vervolgens de helft van de saus overheen. Herhaal dit tot de saus en de plakken aubergine op zijn. Maak af met hüttenkäse en nog wat peper en zout na smaak. Zet de melanzane 10 tot 15 minuutjes terug in de oven. Daarna is het smikkelen geblazen! Maak vervolgens af met verse basilicum.

#slimmingbody: diner

Ingrediënten

  • 150 gram hüttenkäse
  • 1 grote aubergine á 450 gram
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Verse basilicum
  • Oregano
  • Peper en zout

Cooking time

60 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Marjolijn

Uhm hier staat 4uurtje? Moet dat eiwitten diner zijn? Lijkt me heerlijk als avond eten…!

Lisa van Cuijk

Oeps foutje! Ik heb het al aangepast :-)

Priscilla

Heerlijk, en mis zeker het vlees niet? Is dit voor 2 personen?

Lisa van Cuijk

Ik mis het vlees in ieder geval niet :-). Dit is voor 1 persoon, dus je mag het helemaal in je eentje opsmikkelen! Je kunt de ingrediënten gewoon verdubbelen als je het voor 2 personen wilt maken.

Write your response