In Love With Health

Matchapap

Groene thee, love it! Matcha is groene thee uit Japan en het is de enige theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken. Er gaat dus niks verloren! Thee is natuurlijk super goed voor je, en vooral groene thee, het staat niet voor niets bekend als geneesmiddel! Wist je dat groene thee hele krachtige antioxidanten bevat? Ja, het is echt een top drankje! Wat deze antioxidanten onder andere doen, is vrije radicalen in het lichaam tegengaan, die voor cel veroudering kunnen zorgen. Een hele hoop lastige woorden, maar simpel gezegd betekent dit dus dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagd. Winning! Omdat groene thee dus zo goed is voor je, wilde ik hier een lekker en speciaal receptje mee maken. Weer eens iets anders! Geniet van je eigen gemaakte healthy matchapap.

Zo maak je het

Doe het havermout, kokosmelk en water in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de havermout voor ongeveer 3 minuutjes inkoken. Zet het vuur uit en voeg de matcha poeder, kokosrasp en honing toe. Laat dit nog 15 minuutjes staan. Maak optioneel af met vanille extract.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 gram havermout
  • 200 ml ongezoete kokosmelk
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel matcha poeder
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 theelepel honing
  • Optioneel: 1 theelepel vanille extract

 

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

10 Comments Respond to this recipe

Christy

Wauw! Hoe kun je beweren dat het kankercellen vernietigd? Ongelofelijk.. heb je hier een wetenschappelijk artikel over? Gek dat de dokter hier niks over heeft gezegd tegen m’n opa die kanker had…

Diane

Christy als je zo denkt vraag ik me af waarom je hier leest en zo reageert.

Christy

Normaal ben ik erg fan van Lisa maar ik vind het nogal heftig zulke uitspraken te doen die nergens op gebaseerd zijn… vandaar

Savannah

Ik snap Christy op zich wel hoor. Laten we maar hopen dat het iig een lekker recept is.

Lisa van Cuijk

Lieve Christy! Ik snap je helemaal. Ik zal het even anders gaan verwoorden want ik wil natuurlijk niemand hier mee kwetsen. Maar het is wel een feit dat het kan helpen. Maar natuurlijk is het geen bewijs dat het dan maar alles gaat vernietigen maar er zijn wel bewijzen dat het kan gebeuren. En het is een heerlijk receptje dus een win win situatie hihi.

Maar nogmaals ik begrijp je reactie :-)

Maartje

Oh en check even je tekst.. staat vol met spelfouten ;)

Maartje

Hoi Lisa, ik zie dat er basilicumblaadjes naast liggen en ook gemalen stukjes groen (denk dus basilicum) in zitten. Ik zie alleen geen basilicum in het recept staan.. foutje? Waar haal jij matcha poeder? Hier nergens te vinden bij eko plaza, marqt of chinese supermarkt.

Jennifer

Amazing oriental heeft het..

Lisa van Cuijk

Is geen foutje haha! Ik vond het er leuk uit zien (voor de foto) :-) Heb je al bij de tuinen gekeken? Of typ het eens in in google dan vind je het ook :-)

Yvette

Waar kan je die poeder kopen!? ?

Write your response