In Love With Health

Marokkaanse maaltijd

Laatst kreeg ik een flinke portie vijgen toen een vriendin even gezellig langs kwam om bij te kletsen met een lekker kopje thee. Ik vind het zelf een prachtige vrucht en het laat elk gerecht er uitzien als een feestje. Zo kleurrijk! Om nog maar even terug te komen op het onderwerp ‘makkelijke gerechten’, dit is er echt weer zo eentje! Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, waaronder de heerlijke Marokkaanse kruidenmix: ras el hanout. Zo heb je een heerlijk makkelijk en snel diner, zonder pakjes of zakjes zoals je het in de supermarkt zou halen, met allemaal verse ingrediënten. En laten we eerlijk zijn, dit ziet er toch uit als een plaatje? Waan je even helemaal in de Marokkaanse keuken meiden!

Zo maak je het

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. Verwarm een beetje olie in een pan en roerbak de kabeljauw stukjes kort. Pers het teentje knoflook en voeg dit samen met de groenten toe aan de kabeljauw. Breng om smaak met ras el hanout, peper en zout. Schep de groenten en vis op een bord en maak af met 1 verse vijg in partjes en een beetje balsamico azijn.

Ps. Ras el hanout is gewoon te koop bij de Albert Heijn :-)

#slimmingbody: eiwitten diner

Ingrediënten

  • 350 gram Oosterse wokgroenten
  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 1 verse vijg
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Peper en zout

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Angelique W.

Oh heerlijk! Ik ben dol op ras el hanout! Gebruik het heel vaak! Heb het standaard in huis dus ga dit recept zeker maken! Apart met zo’n vijg! Lijkt me wel lekker! :)

Lisa van Cuijk

Het is heerlijk inderdaad! Ik gebruik het veeel te weinig eigenlijk, dus daar ga ik wel verandering in brengen denk ik haha!

Write your response