In Love With Health

Limoenchocolate cheesecake

Het frisse van een limoen en de heerlijke smaak van chocolade, hmmm! Die combinatie is hemels als je het mij vraagt. Deze taart is weer een absolute aanrader ladies! En hij vult ook nog eens ontzettend goed, dus aan een klein stuk heb je zeker genoeg. Ideaal voor de grote eters onder ons (waaronder ik). Ik heb normaal gesproken niet snel genoeg aan een gemiddeld stuk taart, maar ja wie wel?! Anyway, deze taart stilt zeker te weten jouw sweet tooth. En het ziet er ook nog eens heel smakelijk uit, vinden jullie niet? Ook leuk om te serveren op een verjaardag of bij een zomerse brunch op zondag. Enjoy!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Meng het speltmeel, havermoutmeel, havermout, lijnzaad en kaneel in een kom. Voeg hier het water en 1 eetlepel honing aan toe. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra water toe. Vet een bakvorm ligt in met wat olie. Ik heb een lage bakvorm met ribbel gebruikt, maar je kan natuurlijk ook een gewone bakvorm gebruiken. Druk de bodem in de bakvorm. Duw eventueel met een lepel nog aan zodat het overal goed verdeeld is. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Meng in een kom het kwark, sap van ½ limoen, cacaopoeder en honing. Proef even of de kwark goed op smaak is. Voeg anders nog wat honing toe. Verwarm de gelatine met 3 eetlepels kwark totdat de gelatine is opgelost.

#slimmingbody: avondsnack

Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen. Giet hier vervolgens het kwarkmengsel in. Maak af met rasp van de halve limoen. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast.

Ingrediënten (12 porties)

 • 150 gram havermoutmeel
 • 75 gram speltmeel
 • 50 gram havermout
 • 200 ml water
 • 1200 gram magere kwark
 • 12 gelatineblaadjes
 • 1 biologische limoen (voor sap en rasp)
 • 4 eetlepels cacaopoeder
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • 4 eetlepels honing
 • Snuf kaneel

Extra: bakvorm ± 21 cm

Cooking time

150 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

11 Comments Respond to this recipe

Tamara

Wilde van het weekend deze taart gaan maken, maar twijfel nu door de reacties!
Zijn de hoeveelheden inmiddels aangepast of zijn er mensen waarbij het wel is gelukt en die misschien tips hebben? :)

Lisa van Cuijk

Ik heb de hoeveelheden inmiddels aangepast :-).

Tamara

Was helaas geen succes :( De bodem was hard en taai en ook de vulling vond ik niet lekker. Volgende keer een ander taartje proberen!

LZ

Hier ook geen succes! Ziet er compleet anders uit dan op de foto, ondanks dat ik er veel meer cacao in had gedaan :(

Caroline

????.. Superlekker met agavesiroop ook.

Lisa van Cuijk

Jammie!

Fleur

Bij mij was het ook geen succes. Mijn taart had ook meer een soort van lever-kleur i.p.v. zo’n heerlijke chocolade kleur. En de bodem was weinig smaakvol.

Lisa van Cuijk

Oh wat jammer Fleur! Ik zal even naar de hoeveelheden kijken!

Daphne

Ook hier was de taart geen succes, na één hap jammer genoeg weggegooid. Ik denk ook dat de hoeveelheden niet kloppen..

Riwkah

Op verzoek van mijn dochter dit recept gemaakt maar volgens mij kloppen de hoeveelheden niet. In ieder geval was het helaas geen succes.

Lisa van Cuijk

Oh jee! Wat was er niet goed gegaan dan?

Write your response