In Love With Health

Kiwi ijsjes

Nu dat het zonnetje zich steeds vaker laat zien in Nederland krijg ik steeds meer zin in ijsjes. Roomijs, ijslolly’s noem maar op! Nou verwen ik mezelf af en toe wel met een lekker bolletje (of 2) Italiaans roomijs, maar dit kan natuurlijk niet iedere dag (bummer!). Maar niet getreurd meiden want je kan ook prima van ijsjes genieten zonder je er achteraf schuldig over te voelen. Deze kiwi ijsjes zijn daar een heel goed voorbeeld van! En het leuke aan dit soort ijsjes is dat je oneindig kan variëren met het fruit dat je erin stopt. Heb je geen kiwi’s in huis of er geen zin in? Dan doe je er gewoon een ander lekker stuk fruit in, it’s all up to you ladies!

Ps. Op zoek naar nog meer gezonde ijs recepten? Dan zijn deze Groene roomijsjes, deze Cheesecake roomijs met crunchy topping of Roomijsjes misschien wel iets voor je!

Zo maak je het

Meng de honing met 2 eetlepels warm water zodat de honing oplost. Meng dit in een kom met het kokosmelk, chiazaad, water, limoensap en honing. Zet het mengsel een half uur in de koelkast zodat het wat kan opstijven.

Schil de kiwi en snijd in dunne plakken. Hoe dunner, hoe beter. Spoel de ijshoudertjes om en droog goed af. Zorg dat de houdertjes van binnen goed droog zijn, anders plakken de kiwi plakjes niet goed. Druk in elk ijshoudertje plakjes kiwi (het aantal plakjes kiwi is afhankelijk van hoeveel ijshoudertjes je gebruikt). Haal het chiazaad-kokosmelk mengsel uit de koelkast en giet in de ijshoudertjes. Zet je ijsjes minimaal 2 uur in de vriezer, daarna is het smikkelen geblazen!

#slimmingbody: 4-uurtje

Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • 20 gram chiazaad
  • 100 ml ongezoete kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel honing

Cooking time

195 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

1 Comments Respond to this recipe

Tessa

Hoi,

Vraagje: kokosmelk wat je door het eten doet of de kokosmelk uit pak om te Drinken??:-)

Write your response