In Love With Health

Homemade crackers met eiersalade

Dit weekend is het pasen en een lekker receptje met een ei hoort daar offcourse bij. Deze heerlijke smeuïge eiersalade met homemade crunchy crackers zijn super makkelijk om te maken en ideaal als paas ontbijtje op eerste paasdag. Met dit receptje heb jij gegarandeerd een happy healthy easter! Vrolijk pasen ladies!

Zo maak je het

De eiersalade
Kook de eieren in 8 minuten gaar, laat de eieren schrikken en pel ze. Doe 4 eieren in een keukenmachine of blender. Voeg de kwark, kerriepoeder en zout toe en meng dit tot een glad geheel. Prak de overige 2 eieren grof in een kom en schep hier het mengel uit de keukenmachine doorheen.

De crackers
Verwarm de over voor op 170 graden. Meng de kokosolie, speltmeel bakpoeder en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje al roerend het water toe tot een plakkerig deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak met het deeg dunne platte ‘crackervormige’ rechthoeken en herhaal dit tot al het deeg op is. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en bak de crackers 45 minuten in de oven totdat ze lekker crunchy zijn.

#slimmingbody: Koolhydraten (1 portie eiersalade)

Ingrediënten (5 porties)

  • 6 eieren
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 200 gram speltmeel
  • 125 ml water
  • 1tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • Zaden naar keus (ik gebruikte witte en zwarte sesamzaadjes)

Cooking time

60 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this recipe

Denise

Die eiersalade is heerlijk!! De crackers zijn een beetje plofferig, ga er straks 1 proeven en de rest neem ik als 10uurtje morgen (heb de helft gemaakt om te proberen) thanks voor het recept!

Eline

Ziet er heerlijk uit! Hoe lang kun je de salade bewaren? Vanaf moment bereiding zo’n 48 uur in de koelkast?

Lisa van Cuijk

Precies Eline! Smakelijk topper :-)

Write your response