In Love With Health

Healthy Chicken tonight

Je kent het vast wel, de gekleurde potjes Chicken Tonight uit de supermarkt. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd staat binnen no time op tafel, super gemakkelijk! Maar wat je misschien niet meteen zou verwachten, is dat het vol zit met te veel zout en zelfs suikers! Sinds ik dit weet, vind ik het een stuk minder lekker. Ik wilde dan ook heel graag een gezonde, mega lekkere en net zo easy variant maken op deze Chicken Tonight, zodat jullie toppers nooit meer naar de ongezonde supermarkt variant hoeven te grijpen. En geloof me, nadat je deze healthy kip met super yummy (bloemkool)rijst op hebt, wil je niet meer anders!

Zo maak je het

Maal met een foodprocessor of blender bloemkoolrijst van de bloemkool en zet even opzij. Als je liever rijst eet, kook  dan de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper het uitje. Verhit wat olie in een pan en bak hier de kipfiletblokjes en het gesnipperde uitje in aan. Breng op smaak met de kruiden. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de pompoen en tomatenpuree toe. Laat dit even pruttelen. Voeg eventueel een of twee eetlepels water toe zodat je meer een sausje krijgt. Snijd de ananas in stukjes en roer dit tot slot door de kip met groenten heen.

En ready is je gezonde Chicken tonight. Makkelijk toch?

#slimmingbody: eiwitten diner

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram bloemkool (of 75 gram zilvervliesrijst)
  • 100 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 40 gram ananas
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Oregano
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Cooking time

25 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

6 Comments Respond to this recipe

Wendy

Ik ga het strakjes maken!! Mijn appie had alleen geen pompoen meer.. Dus ik ging eens kijken op die potten van de chicken tonight wat er aan groenten (om te huilen Ja, haha) in zit, waar ik de pompoen dus mee kon vervangen! Wortel en paprika dus.. de rest is zo goed als hetzelfde als de ingrediënten die jij hebt opgegeven exclusief al dat zout en suiker etc, dat je niet nodig hebt! Dus eens kijken wat dat gaat worden vanavond!! Heb er zin in hoor ?

Lisa van Cuijk

Ja, er zit echt verschrikkelijk veel troep in dat je lichaam helemaal niet nodig heeft! Zelf maken is dus veel gezonder (en vaak ook lekkerder vind ik persoonlijk ;-) ).

Amy

Voor hoeveel personen is het recept?

Lisa van Cuijk

Dit recept is voor 1 persoon Amy. Dus je kan de hoeveelheden verdubbelen als je het voor meer personen wil maken ;-).

Mariël

Lijkt me super lekker! Ga ik zeker maken, ik heb alleen 1 probleempje.. Ik kan niet goed tegen pompoen, kan ik het vervangen voor iets of gewoon weglaten?
Ik wacht je reactie af

Lisa van Cuijk

De pompoen kun je gewoon weglaten meid!

Write your response