In Love With Health

Gezonde pepernoten

De Goedheiligman is weer in het land en dat betekent dat de Sinterklaas lekkernijen weer in huis gehaald kunnen worden. Pepernoten, taaitaai, schuimpjes, speculaasjes. Allemaal verrukkelijk, maar niet zo gezond helaas! Bovendien, waarom zou je jouw lichaam volgooien met toevoegingen en suikers waar het niks mee kan terwijl je ook kan genieten van bijvoorbeeld deze heerlijke pepernootjes zonder je ook maar een seconde schuldig te voelen! En ik kan je vertellen dat je lichaam er ook een stuk blijer van wordt. Dus hop on in the kitchen ladies and start baking. Dan kun jij vanavond al genieten van een heerlijke bakje gezonde pepernoten met een kopje thee. Een perfect avondje als je het mij vraagt!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 175 graden. Meng in een kom het havermoutmeel, speltmeel, amandelmeel, speculaas- of koekkruiden en zout. Verwarm in een pannetje de kokosolie en honing totdat de kokosolie vloeibaar is. Let op! Het hoeft niet te koken. De kokosolie olie hoeft enkel te smelten. Je kan dit eventueel ook in de magnetron doen. In dat geval doe je de kokosolie en honing in een beker en zet je het 45-60 seconden op 1000 Watt in de magnetron. Tijd en aantal Watt is ook een beetje afhankelijk van je magnetron dus blijf er wel bij!

Meng de gesmolten kokosolie en honing met het meel en voeg ook het amandelmelk toe. Je kan dit het beste met een pannenlikker mengen en als het goed gemengd is kun je de pepernootjes gaan rollen! Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 25 pepernoten van het beslag. Zet de pepernoten in het midden van de oven en bak in 15 minuten gaar. Elke oven werkt anders dus blijf er wel bij, want het zou zonde zijn als ze mislukken!

En nu kun je heerlijk smikkelen van je gezonde pepernoten!

#slimmingbody: koolhydraten overdag (7-8 nootjes)

Ingrediënten (ca. 25 pepernoten)

  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram havermoutmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 20 gram honing
  • 2 eetlepels speculaas- of koekkruiden
  • 5 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • Snufje zout

 

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

18 Comments Respond to this recipe

Angelina

Heerlijk die pepernoten. Ik heb er iets meer melk of iets honing of stevia bij gedaan. Mmm laat 5december maar komen

What About Food

Je hebt al 2 reacties die het aangeven maar ook bij mij is het mengsel te droog. Het resultaat is dat ze niet stevig zijn en uit elkaar vallen. Hopelijk vind je een aanpassing voor het recept zodat andere lezers wel succesvol pepernoten kunnen bakken :)

Lisa van Cuijk

Ik heb inderdaad nog een keer naar het recept gekeken omdat de pepernoten niet goed uit de verf kwamen bij een aantal. Ik heb het inmiddels aangepast en getest dus nu zou het bij iedereen goed moeten gaan :-).

Dyon

Hallo Lisa,
Recept klinkt heerlijk
Hoeft er geen bakpoeder bij om te rijzen?

Groetjes,
Dyon

Lisa van Cuijk

Nee hoor dat is niet nodig :-).

Judith

Die ga ik uitproberen! Wat een goede vondst.

Ellen

Heb geen amandelmelk in huis, kan het ook met gewone melk? Dit ziet er wel erg lekker uit!

Lisa van Cuijk

Dat kan zeker :-).

Judith

Helaas zijn ze bij mij mislukt, ze waren zacht en droog. Ik had al meer melk en kokosolie er doorheen gedaan omdat het beslag al vrij droog was. Jammer!!

Lisa van Cuijk

Jammer Judith! Kan het misschien aan je oven liggen? Elke oven werkt natuurlijk anders. Het recept is in ieder geval al wat aangepast :-)!

Neeltje

Volgens mij ontbreekt er iets, als ik bovenstaande ingrediënten door elkaar hussel, heb ik een heel droog mengsel. Zelfs met de 2 el amandelmelk erbij. Wat ontbreekt?

Lisa van Cuijk

Wat jammer Neeltje! Heb je al geprobeerd er wat extra amandelmelk aan toe te voegen? Hopelijk lukken ze de volgende keer beter :-)!

Anke

Klinkt lekker! Maar wat doe je met de amandelmelk?

Lisa van Cuijk

Oeps vergeten!! Ik heb het al aangepast :-)

Write your response