In Love With Health

Gezonde kipsaté

Ik krijg geen genoeg van deze homemade kipsaté dus besloot ik vandaag het recept met jullie te delen! Dit is echt weer zo’n receptje waarvan de kans erg groot is dat je er van gaat houden. Romige zachte kipsaté is top voor in de zomer, en met deze combinatie met courgetti heel licht en fris. De smeuïge en vooral heel romige saus heb je in een handomdraai op tafel staan, dus super handig en lekker voor een zomerse avond, wanneer je niet heel goed weet wat je nu eigenlijk wil eten. Het is wel een vrij calorierijk receptje vanwege de pindakaas, maar gelukkig wel 100% natuurlijk!

Zo maak je het

Kook de kip in 15 minuten gaar in kokend water. Pluis vervolgens in stukjes en zet even weg. Snijd de courgette met een spiralizer of mandoline in slierten en zet even weg.

Verwarm in een steelpannetje op laag vuur de pindakaas, kokosmelk en sambal. De pindakaas en kokosmelk moeten zich goed met elkaar vermengen. Als het te waterig is, kun je er nog wat pindakaas aan toevoegen of 2 eetlepels magere kwark. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, want het mag niet verbranden. Voeg de kip toe zodat deze nog mee kan verwarmen.

Leg de courgetti op een bord en verdeel hier de kipsaté overheen. Maak optioneel af met kokosrasp. Smikkelen maar!

#slimmingbody: eiwitten diner (1 eetlepel pindadaas en zonder kokosrasp)

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 grote courgette
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels 100% natuurlijke pindakaas
  • 200 ml ongezoete kokosmelk
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 eetlepel kokosrasp

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

12 Comments Respond to this recipe

Lize

Heerlijk gegeten!!!!??

Patriciaia Veltman

Super lekker! !

Tessa

Hoi Lisa,

Super recept maar heb je voor mij wellicht een gezonde vervanging voor de kokosmelk?
Vind het zo lastig doordat de dikke en romige structuur van de kokosmelk waarschijnlijk belangrijk is. Maar ik vind de smaak van kokos jammer genoeg echt niet lekker!

Thankss alvast

Lisa van Cuijk

Ik gebruik hier niet de dikke variant van kokosmelk (zoals bijvoorbeeld die van GoTan) voor, maar de ongezoete variant van bijvoorbeeld Alpro. Je kan het ook met ongezoete amandelmelk maken als je kokosmelk niet lekker vindt.

Janine

Voor hoeveel personen is dit recept?

Lisa van Cuijk

Het recept is voor 1 persoon Janine!

Lindsay

Lijkt me heerlijk! Ik ga hem eens proberen met 1 lepel pindakaas.

Lisa van Cuijk

Zeker doen hoor! Hij is echt heerlijk :-)

Tina

Hoi hoi moet de courgette niet gekookt/opgewarmd worden?

Lisa van Cuijk

Nee, de courgette kun je zo rauw eten :-). Je zou het nog wel even kort kunnen opwarmen in de pan als je dat lekkerder vindt, maar dat hoeft in principe niet.

Esther

hallo…

Staat dit recept ook in je boek?

met vriendelijke groet,
Esther Korstanje

Lisa van Cuijk

Hi Esther! Dit recept staat niet in mijn boek :-)

Write your response