In Love With Health

Appeltaart

Wat is er nu lekkerder dan thuiskomen in een huis dat ruikt naar versgebakken appeltaart?! De appeltaart staat zeker in de top 3 in mijn lijstje van lekkerste taarten, maar lekker snoepen van een flink stuk appeltaart met slagroom is natuurlijk niet zo gezond en goed voor de lijn.

Eigenlijk hoort dit gerecht in de guilty pleasures lijst op de ‘’Skinny Wednesday’’, maar ik kon niet meer wachten tot woensdag! Zo kunnen jullie dit weekend al beginnen met deze heerlijke maar gezonde appeltaart. De bodem is gemaakt van havermout, quinoa, water en daarmee dus 100% clean! Kaneel voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegel, heeft een verwarmend effect en weert maagkrampen. De bodem bestrooi je met wat appeltjes, honing en kaneel en voilà, eetsmakelijk!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie. Meng de havermout, een snuf zout en het water samen. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met ¾ van het deeg. Zet de bodem voor 25 minuten in de oven.

Snijd de appel in stukjes en meng met het citroensap, kaneel en honing in een kom. Wanneer de bodem klaar is bestrooi je deze met 1 eetlepel extra havermout (dit zuigt het vocht van de appels op). Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en kruimel hierna het ¼ van het overgebleven deeg over.

Zet de appeltaart voor ongeveer 30 minuten in de oven.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (1/4)

Laat afkoelen op een rooster en daarna… smullen maar!

Ingrediënten (1 taart)

  • 150 gram havermout
  • 50 gram quinoa vlokken (of 50 gram havermout)
  • 2 eetlepels honing
  • 200 ml water
  • 3 elstar appel met schil in kleine stukjes
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout
  • Citroensap
  • springvorm: 20 cm

Cooking time

75 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

42 Comments Respond to this recipe

Fleur

Oeh lekker hoor!! Er staat bij koolhydraten overdag (1/4) bedoel je hiermee dat je dan een kwart van de taart mag? :D <3

Lisa

Inderdaad Fleur :-)

Lianne

Hi Lisa! Klinkt heerlijk! De havermout moe je eerst fijnmalen, dat bedoel je met meel in de bereidingswijze? Liefs!!

Lisa

Ik bedoel de havermout allemaal! Hihi het is al veranderd :-)

jiska

Jamjam! Welke meel moet je mengen? Of bedoel je de havermout? Moet dit fijngemalen in een keukenmachine?

Groetjes!

Ellen Van de Moortel

Ooh deze test ik dit weekend!

Anne

Maak je eerst het meel van de havermout en quinoavlokken in de keukenmachine?

Laura

Hi Lisa,

Ik vroeg me af voor hoeveel personen de gezonde appeltaart is? En hoeveel kcal zullen er in zitten? Ik weet dat je beter geen kcal kunt tellen, maar ik voel me altijd wel erg prettig als ik het weet.

Lisa

Ik heb geen idee Laura :-) Ik tel geen kcal.

Leonie

Ik ben het recept nu aan het maken. Ik heb wel meer havermout door het water gedaan want het bleef te vochtig. De bodem staat nu in de oven. Wanneer doe je eigenlijk de walnoten erdoorheen? Ik heb ze nu bij de appels gedaan.

Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Sabine

Hoi Lisa, hoe groot is de springvorm die jij gebruik?

Lisa

Hi Sabine, dat staat er boven hihi! 20 cm.

Pagina 1 van 3123

Write your response