In Love With Health

Forest fruit crumble

Vergeet even de traditionele crumble gemaakt van boter, suiker en meel. Deze gezonde crumble gemaakt van rood fruit is een stuk gezonder en ja, heel heel erg lekker! I’m in heaven! Ik merkte dat ik weinig variatie had in mijn 4 uurtje. Het was dus de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen, want juist die variatie is zo belangrijk (en lekker). Slinger de oven maar alvast aan girlies, want deze ingrediënten heb je gegarandeerd op voorraad :)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Als je diepvries fruit gebruikt, laat dit dan ontdooien. Giet vervolgens zoveel mogelijk vocht af anders wordt het te nat. Meng in een kom alle ingrediënten behalve de bosvruchten. Doe het ontdooide fruit in een ovenschaal en verkruimel hier de crumble overheen. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. Tip: lekker met wat magere kwark

#slimmingbody: 4 uurtje (1 portie)

Ingrediënten (4 porties)

  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram havermout
  • 50 gram noten en zaden
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kokosrasp
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 600 gram diepvries bosvruchten

Cooking time

25 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

9 Comments Respond to this recipe

Jennefer de bruin

Bij mij wordt de crumble niet knapperig, heb je tips? :)

Lisa van Cuijk

Misschien iets langer in de oven laten staan? En dan wat lager in je oven zetten zodat de crumble aan de bovenkant niet verbrand.

Dominique

Kan je dit op de een of andere manier bewaren of moet het in een keer op?

Lisa van Cuijk

Je kan het wel bewaren in de koelkast alleen blijft de crumble dan helaas niet knapperig.

Merlijne

Hey! Klopt het dat je geen vetstof (als vervanger van boter) toevoegt? Een ‘deegje’ maken van alleen droge ingrediënten?

Lisa van Cuijk

Dat klopt inderdaad Merlijne, het wordt ook een vrije grove deeg/crumble ;-)

Merlijne

Allright, dankjewel! :)

creacar24

Ik heb, ter voorbereiding op de challenge, 2 verschillende gezonde granola’s gemaakt, maar deze ga ik zeker maken lijkt me heerlijk

Lisa van Cuijk

Goed bezig topper, dat klinkt heerlijk!

Write your response