In Love With Health

Frozen yoghurt bites

Zijn deze Frozen yoghurt bites niet prachtig?? En geloof je het als ik vertel dat ze ook nog eens over-heerlijk en erg gezond zijn? Yep, it gets better.. Ze zijn ook nog eens enorm makkelijk te maken!!!

Aangezien ik vanavond op de heerlijke en zonnige Dominicaans Republiek lig (met in mijn ene hand een pina colada en in mijn andere hand een bakje vers tropisch fruit hihi. Lucky girl!), wilde ik ook iets toepasselijke voor jullie posten aangezien het vanuit mijn kant ietsje stiller zal zijn. Maar wees gerust, er zullen hele leuke nieuwe projecten aankomen wanneer ik terug ben!

Waar waren we gebleven.. Oh ja. De hemelse Frozen yoghurt bites! Aangezien ik de meeste muesli repen / granola bars erg suikerrijk vind wou ik een nieuwe variant verzinnen die perfect past in mijn gezonde voedingspatroon. Je kunt hem niet meenemen in je tas (smelten na een kwartiertje) maar voor ’s avonds op de bank is het top top top. Ik zal uitleggen hoe ook jij deze heerlijke snack kunt maken. Ik gebruik vandaag vers fruit en wat superfoods maar je kunt er eigenlijk alles instoppen wat je maar wilt. Al raad ik jou aan om het bij fruit, noten en superfoods te houden.

frozenyoghurt2

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten in een kom met elkaar.

Leg plastic folie in een bakje / pan. Schep de yoghurt op de folie en verspreid het wat naar de zijkanten tot een strak geheel. Leg hierover wederom plastic folie. Zet het bakje voor 2 uur in de vriezer tot bevroren

Haal het bakje er na 2 uur uit en laat voor 5 minuten staan. Snijd de bevroren yoghurt in stukjes / repen en leg de overige repen weer terug in de vriezer in een afgesloten bakje.

Wanneer ik deze heerlijke ‘frozen yoghurt’ reep eet haal ik er 1 uit en laat deze voor 5 minuten liggen. Wat er hierna gebeurd hoef ik natuurlijk niet uit te leggen…. Jammm!  

Ingrediënten

  • 400 gram magere milde kwark / 0% Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels vers fruit
  • 2 eetlepels noten in stukjes
  • 2 eetlepels goij bessen
  • 1 eetlepel cacao nibs

Cooking time

120 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

13 Comments Respond to this recipe

Sanne

Wat lijkt me dit heerlijk!
Liefs

Madelon

Hoi lisa,

Zit er heel veel verschil tussen magere milde kwark en magere kwark?
Ik bestel mijn boodschappen online bij AH, maar ze hebben geen magere milde kwark.

Kelly

Kan je voor dit recept ook bevroren fruit gebruiken?

Lisa

Hi Kelly, ja hoor!

miranda

Met welke noten is dit het lekkerste als ik bosvruchten gebruik??

Lisa

Alle noten kunnen Miranda :-)

Sophie

Hoi Lisa,
Wat een fijne website heb je!! Ik wil graag deze yoghurt bites maken maar in hoeveel stukjes snijd jij ze? Dank je!

Lisa

Bedankt sophie! Ik snijd ze in 4 stukjes :)

Hayley

Hoi,

Wat als je allergisch bent voor noten? Kan je er dan zaden in doen of is het ook lekker om het alleen met fruit te doen?

Groetjes!

Lisa

Tuurlijk kan dat Hayley! :)

Yanna

Sounds delicious! Ga ik zeker eens proberen maken!

Michal

Wauw, klinkt goed! Ga ik zeker proberen. Fijne vakantie!!!

Write your response