In Love With Health

Frambozentaart

Frambozen, I love them! Dit heerlijk zoete fruit doet het bij mij altijd goed. Het is lekker van smaak en weer eens iets anders dan aardbeien. Deze keer heb ik een verrukkelijke taart gemaakt met dit heerlijke fruit, een lekkere zoete en smeuïge taart waar ik echt van genoten heb! Het is heel erg goed om voldoende fruit te eten, zoals we allemaal wel weten, maar frambozen hebben nog extra voordelen! De framboos staat stijf van de vitamine C, hij draagt bij aan een gezonde huid en geeft je immuunsysteem een boost! Lekker gezond zo’n taartje dus! Probeer het zelf en laat me vooral weten of het gelukt is!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de wortelen met een fijn schiller. Doe ze vervolgens samen met de frambozen en dadels in de keukenmachine. Vermaal totdat de dadels en wortelen goed fijn zijn. Voeg er dan het meel, ei, bakpoeder en honing aan toe. Mix nog een keer goed. Is het beslag nog te droog? Voeg er dan water aan toe.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Ik heb een kleinere springvorm gebruikt zodat mijn taart lekker hoog wordt, maar je kan ook een grotere springvorm gebruiken. Je taart wordt dan wat lager en hij hoeft minder lang in de oven dus hou dat wel even goed in de gaten. Zet de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart daarna goed afkoelen voordat je hem afmaakt met kwark en frambozen. Vervolgens kun je hem in porties snijden.

Wil je een aantal porties bewaren om later op te eten? Maak die porties dan net voor het serveren pas af met kwark en frambozen.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (zonder frambozen als topping)

Ingrediënten (6 porties)

  • 150 gram quinoameel
  • 150 gram wortelen
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram dadels
  • 100 gram havermoutmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing

Topping

  • 200 gram frambozen
  • 200 gram magere kwark

Cooking time

75 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

9 Comments Respond to this recipe

Daphne

Hij staat nu in de oven ben benieuwd:-)! Hoe kan je de overige porties het beste bewaren? In de koelkast of juist niet? Eigenlijk ook de vraag hoe je in het algemeen baksels als dit het beste kunt bewaren?

Lisa van Cuijk

Je kan het ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. De overige porties vries ik vaak in, het wordt dan wel iets natter op het moment dat het weer is ontdooid maar aan de smaak verandert niks :-).

Renske

Ik heb hem vanmiddag gemaakt, de quinoa vervangen door amandelmeel. Helaas wordt hij niet zo mooi hoog. Hij is geslaagd en dat vonden m’n kids ook (3 en 6). Ga hem morgen op m’n werk uitdelen, morgen jarig?. (en voor de niet lijners een ongezonde chocolade muffin ?)

Lisa van Cuijk

Wat leuk Renske! Je collega’s hebben er hopelijk ook van kunnen smullen :-)

Mandy Lodeweges

Heb hem gemaakt , maar niet zo mooi als op je plaatje. Bij mij veel donkerder van kleur, niet gestegen en niet luchtig. Maar…. wel lekker & het recept is makkelijk. Kwa structuur tussen een koek en een cake in

Tess

Hoi Lisa,
Denk je dat dit recept ook mogelijk is met bramen?

Lisa van Cuijk

Jazeker! :-)

Lisette

Hoi…

Waar haal je quinoameel vandaan??
Of heb je een eventuele vervanger? Ik heb het een keer zelf geprobeerd te maken, maar dat ging niet haha. Ziet er heerlijk uit! Binnenkort eens proberen.

Lisa van Cuijk

Je kan het ook door een andere meelsoort vervangen Lisette, dat is geen probleem! Ben benieuwd wat je van de taart vindt :-)

Write your response