In Love With Health

Crunchy Apple pie

Apple pie in a jar? Oh yes! Makkelijker dan dit kunnen we het niet maken. Ik maak dit gerecht meestal als ik even geen zin heb ik in een gewoon bord havermout. En het mooie is dat ik vrijwel altijd alle ingrediënten al in huis heb. Zin in de smaak van een heerlijke appeltaart? Maak dan deze heerlijke crunchy appel pie uit een potje! 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng in een kom de havermout, zaden en pitten en 1 theelepel kaneel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de havermout over. Doe voor 10 minuten in de oven. Iedere oven werkt anders dus houd de havermout wel in de gaten zodat het niet verbrand. Laat de havermout afkoelen zodat het een crunchy bite krijgt.

Snijd de appel en dadel in blokjes. Verwarm de stukjes appel en dadel in een pannetje met 1 theelepel kaneel, honing en 2 eetlepels water. Het hoeft maar even op te staan totdat de appel stukjes een beetje zacht zijn geworden.

Nu is je crunchy apple pie klaar. Maak in een pot laagjes beginnend met een laagje crunchy havermout en vervolgens een laagje appeltjes. Eindig met een laagje appeltjes.

#slimmingbody: 10 uurtje (gebruik 1/2 appel)

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel zaden en pitten
  • 1 appel
  • 1 dadel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel honing

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

9 Comments Respond to this recipe

Dieuwertje

Kun je ook rozijnen/krenten gebruiken in plaats van dadels?

Groetjes,
Dieuwertje

Lisa van Cuijk

Dat zou in principe wel kunnen Dieuwertje, maar ik zou wel eerder voor dadel kiezen.

Arma

Welke zaden en pitten mix is de beste?!

Lisa van Cuijk

Ik heb zelf zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad gebruikt Arma! Dat vind ik persoonlijk een erg lekkere combi.

Jessica – Eat.Run.Love

Wat een heerlijk en makkelijk recept. Idd een goede vervanger voor als je geen zin hebt in havermout met melk of yoghurt. In deze samenstelling zou het voor mij zelfs een tussendoortje kunnen zijn!

Lisa van Cuijk

Ja heerlijk toch Jessica :-D

Kim

Kun je dit ook in de avond maken en dan de dag erna als lunch op je werk eten? Of kan ik dit niet zo lang bewaren?

Aafke

Dat wilde ik ook vragen, of ik het een avond van tevoren kan maken voor ontbijt :)

Lisa van Cuijk

Ja hoor, dat kan prima Kim! Ik zou alleen wel pas op het moment dat je het gaat eten de appeltjes en crunchy havermout samenvoegen want anders blijft de havermout niet crunchy ;-) En dat vind ik nou juist zo lekker aan dit receptje hihi.

Write your response