In Love With Health

Creamy pumpkin oats

Het zit er weer op lieve meiden. The most wonderful time of the year! Ik heb een heerlijke Kerst gehad en volop genoten van al het lekkere eten en de quality time met mijn geliefden. Ik hoop jullie ook! Ik ben stiekem na al dat eten ook wel blij dat ik nu gewoon weer lekker gezond kan eten en mijn lichaam kan geven wat het nodig heeft. En zoals je ziet is gezond eten totaal geen straf! Deze creamy pumpkin oatmeal was pure verwennerij en is ook nog eens behoorlijk skinny zo na de feestdagen. Zonder toppings bevat het namelijk maar 233 calorieën. Normaal gesproken tel ik natuurlijk geen calorieën, maar ik wil jullie met dit receptje laten zien dat je na de feestdagen nog steeds verrukkelijk en toch best skinny kan eten. En je geeft je lichaam gelijk een groot deel van de benodigde dagelijks groenten! Win-win dus als je het mij vraagt.

Zo maak je het

Kook de pompoen in 15 minuten beetgaar. Doe de havermout in een steelpan met 200 ml water en het sap van de sinaasappel en breng aan de kook. Draai na 5 minuten het vuur uit en laat de havermout 5 minuten rusten. Pureer ondertussen de pompoen met een vork, staafmixer of in de keukenmachine. Voeg dit toe aan de havermout samen met de steviadruppels en cacaopoeder. Schep de havermout in een kom en maak af met een halve sinaasappel in partjes en optioneel pompoenpitten met pecannoten. De andere kwart van de sinaasappel die je over hebt kun je lekker door je smoothie doen morgenochtend of vanmiddag als snack eten met een handje noten.

#slimmingbody: 10-uurtje

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 250 gram voorgesneden pompoen
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 4 steviadruppels
  • Sap van ¼ sinaasappel
  • ½ sinaasappel
  • Optioneel: pompoenpitten en pecannoten

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response