In Love With Health

Chocolade ijsjes

Het is herfst, maar het is nog steeds een behoorlijk lekker weertje voor deze tijd van het jaar!! Deze overheerlijke chocolade ijsjes mogen daarom nog best ondanks dat de zomer voorbij is. Vind ik! En wie houdt er niet van chocolade ijsjes? De ongezonde chocolade ijsjes zitten helaas bomvol calorieën en toevoegingen waar je lichaam niet bepaald happy van wordt, dus deze rakkers zijn een geweldig alternatief! Een tipje: maak ze een avond van te voren en laat ze de hele nacht in de vriezer liggen, ze hebben wel even de tijd nodig namelijk! Maar de dag erna kun je er heerlijk van genieten!!

Zo maak je het

Meng in de blender het amandelmelk, water, banaan, cacaopoeder en honing/stevia. Vul 6 ijsvormpjes met het mengsel en zet de ijsjes in de vriezer. De ijsjes moeten eerst een gedeelte uitharden voordat je er de stokjes in kan steken. Ga naar 3 uur even checken hoever de ijsjes zijn en steek er de ijsstokjes in. Laat vervolgens nog minimaal 3 uur in de vriezer staan.

Zijn de ijsjes bijna klaar? Dan kun je de topping gaan maken! Snijd de cashewnoten in stukjes en bak aan in een droge pan. De cashewnootjes zijn klaar als ze beginnen te geuren en te verkleuren. Smelt de chocoladeblokjes au-bain marie. Dip elk ijsje in de chocolade en bestrooi met cashewnootjes.

Bewaar de overgebleven ijsjes in de vriezer.

#slimmingbody: avondsnack

Ingrediënten (3 porties)

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml water
  • ½ banaan
  • 4 blokjes 85% pure chocolade
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel honing of 4 steviadruppels

Extra: 6 ijsvormpjes en 6 ijsstokjes

Cooking time

390 (inclusief wachttijd) minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response