In Love With Health

Chocolade gebakjes

Pre-birthday gebakjes it is! Guess what? Aanstaande vrijdag is het mijn verjaardag! Ik neem dan lekker een dagje vrij zodat ik de hele dag kan genieten van lekker eten (lees: gezonde en niet zo gezonde taarten) en cadeautjes in ontvangst kan nemen. I love birthdays haha! Ik wilde mijn verjaardag ook graag met de meiden op kantoor vieren dus trakteer ik ze morgen op deze overheerlijke chocolade gebakjes. Ik hoef jullie denk ik niet meer te vertellen dat ik mega chocoholic ben en daarom deze goddelijke gebakjes de perfecte traktatie vind! Naast dat ze natuurlijk super lekker zijn, zijn ze ook nog helemaal healthy. En hoe lekker is de combinatie van chocolade met frambozen, oh yummie! Ze zijn super easy om te maken. Eet smakelijk!

Zo maak je het

Week de dadels voor 5 minuten in water.

Meng in de foodprocessor de avocado, banaan en 2 eetlepels cacaopoeder tot een mousse. Schep in een kom en zet even in de koelkast zodat het wat kan opstijven.

Maak de bodem door havermout, geweekte dadels, 1 eetlepel cacaopoeder, lijnzaad, honing en kaneel met elkaar te mengen tot een plakkerig mengsel. Nog niet plakkerig genoeg? Voeg dan 1 eetlepel water toe.

Druk de bodem in de vormpjes en schep hier de mousse op. Ik heb harde bakvormpjes gebruikt. Maak af met wat frambozen en optioneel wat kokosrasp.

#slimmingbody: avondsnack (1/2 gebakje met 1 eetlepel chocomousse zonder frambozen)

Ingrediënten (4 porties)

  • 200 gram havermout
  • 50 gram dadels
  • 30 gram frambozen
  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • Optioneel: kokosrasp

Extra: 4 bakvormpjes

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Marliek

En wat als je geen foodprocessor hebt? Hoe krijg je dan een mooie mousse? :-)

Lisa van Cuijk

Je kan ook een staafmixer gebruiken, daarmee krijg je ook een mooie gladde mousse :-).

Kate

Vraagje..

‘Druk de bodem in de vormpjes’
In welke vormpjes bedoel je? Gebruik je cupcake vormpjes?

Is de bodem krokant?

Dankje! ?

Lisa van Cuijk

Ik heb het al even aangepast in het recept Kate :-). Ik heb harde bakvormpjes gebruikt! De bodem wordt niet echt krokant omdat je het niet in de oven doet ofzo. Het zijn raw chocolade gebakjes.

Write your response