In Love With Health

Ceasar salad

Salades, I love them! Je kunt er oneindig meer variëren en als je het een beetje slim aanpakt kun je er een flink bord van op smikkelen. En ik als grote eter kan daar dus echt enorm van genieten! Deze gezonde versie van een Ceasar salad stond al een tijdje op mijn to make list dus toen ik vorige week terug kwam uit Aruba ben ik gelijk de keuken in gedoken. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn lichaam ook schreeuwde om een heerlijke verfrissende salade vol met groenten na al die lekkere ijsjes, pizza en wafels met Nutella. Waar ik overigens heel erg van heb genoten op vakantie hoor, maar ik kan nu ook des te meer van mijn gezonde gerechten genieten waaronder dus deze heerlijke salade!

 

Zo maak je het

Leg de kipfilet op een snijdplank en bedek met bakpapier. Pak een spatel of ander plat voorwerp en sla de kipfilet plat. Hoe platter, hoe beter. Hierdoor is het makkelijker om te kip gelijk te grillen. Als je de kip platter hebt geslagen, verwarm dan wat olie in een grillpan of gewone pan en grill hier de kip gelijkmatig in. Dit kan wel even duren afhankelijk van hoe dik je kipfilet is. Breng de kip op smaak met peper en zout. Als de kip gaar is en afgekoeld pluk je hem in stukken. Snijden kan natuurlijk ook.

Kook het ei. Ik heb hem hardgekookt, maar mocht je het lekkerder vinden als ie nog een beetje runny is dan kan dat uiteraard ook. Snijd de sla, tomaat en avocado in stukjes en doe in een kom. Breng op smaak met magere kwark, knoflookpoeder, peper en zout. Leg vervolgens op een bord.

#slimmingbody: eiwitten lunch of diner

Maak de sla af met kip, stukjes ei, walnoten en eventueel nog wat peper en zout.

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 200 gram ijsbergsla en romain sla
  • 1 ei
  • 150 gram tomaat
  • ½ avocado
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel magere kwark
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Joyce Gerritsen

Hoii er staat 150 tomaat, neem aan dat dit iets anders moet zijn? Een halve of anderhalve tomaat ;)
Groetjes Joyce

Lisa van Cuijk

Oh oeps! Thanks voor het doorgeven Joyce :-). Het moet 150 gram tomaat zijn!

Manon

Hoi Lisa!

Misschien lees ik er overheen maar op welk moment gebruik je de limoen in het recept?

Groetjes Manon

Lisa van Cuijk

De limoen kun je er op het einde nog overheen uitknijpen :-).

Write your response