In Love With Health

Bananenkoekjes

Deze week 2 toppers uit mijn ebook Suikervrij Bakken. Zoals jullie weten heb ik het ebook uit mijn collectie gehaald, maar ik wilde nog wel graag 2 van mijn favoriete en super easy recepten met jullie delen. De eerste is deze heerlijke Bananenkoekjes. En vandaag deel ik dus dit heerlijke receptje met je. Weet je dat deze koekjes behoren tot een van de eerste recepten die ik maakte toen ik de switch maakte naar mijn healthy lifestyle. Ik heb er inmiddels heel veel variaties op gemaakt, maar dit blijft toch wel mijn favoriet. Waarschijnlijk vanwege het chocolade tintje door de cacaopoeder, tja ik blijf toch een vrouw he hihi. Deze koekjes zijn echt een heerlijke snack voor in de middag, maar ook heerlijk bij een kopje thee in de avond. Duik maar snel de keuken in ladies!

Vrijdag volgt mijn volgende receptje uit Suikervrij Bakken dus stay tuned!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de havermout, amarantmeel, kaneel, cacaopoeder en een snufje zout. Prak 2/3 van de banaan fijn en meng deze met het eiwit en de stevia. Voeg nu het water toe en kneed tot je een mooi deegje hebt. Kun je het niet kneden en is het nog te droog? Voeg dan nog een beetje water toe. Het blijft uiteindelijk wel een redelijk droog deeg. Maak nu balletjes van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim in het midden zodat je daar een holletje krijgt. Herhaal dit met de rest van het deeg. Snijd het overige stukje banaan in plakjes en leg deze in het midden van het koekje. Zet in de oven voor 30 minuten.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (3 porties)

  • 80 gram havermout
  • 50 gram amarantmeel
  • 100 ml water
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eiwit
  • 4 stevia druppels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this recipe

Joy

Wat is een goede andere vervanging voor havermout als je dit niet lust?

Rosanne

Hi Lisa, hoelang kan je deze koekjes bewaren? En kan je de stevia eventueel ook vervangen door honing?

Lisa van Cuijk

Je kan ze 2 a 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren, maar je kan ze ook invriezen en dan kun je ze veel langer bewaren. De stevia kun je door honing vervangen inderdaad!

Lieke

Kan je het amarantmeel vervangen door speltmeel of havermeel?

Lisa van Cuijk

Ja hoor, dat kan zeker Lieke net wat jij lekker vindt :-)

Write your response