In Love With Health

Apple pie wafels

Wafels? JA! Warme appelstukjes? JA! Warme appelstukjes mét wafels? Driedubbel jaaaa!! Oh my wat een verwennerij. Dat ik dol ben op warme appel met kaneel is inmiddels wel bekend bij jullie denk ik. Wie mij volgt op Instagram (@inlovewithhealth @lisavancuijk) heeft al vaaaak mijn favoriete lunch receptje voorbij zien komen: warme appelstukjes met kwark. Daar is trouwens ook deze Apple pie kwarktaart op gebaseerd, heb je die al geprobeerd? Anyways, wafels zijn deze tijd van het jaar ook zeker mijn favoriet. Het liefste eet ik natuurlijk die verrukkelijke Belgische wafels met Nutella én slagroom (elke dag), maar helaas wordt mijn lichaam daar niet heel blij van. Bummer! Deze Apple pie wafels verzachten die pijn gelukkig een beetje want ze zijn echt verrukkelijk! Ik heb gelijk extra porties gemaakt zodat ik komende tijd lekker vaak kan genieten van deze schatjes.

Zo maak je het

Verwarm je wafelijzer. Heb je geen wafelijzer? Je kan ook een siliconen wafelvorm gebruiken en de wafels in de oven bakken. In dat geval verwarm je de oven voor op 175 graden. Meng in een kom het speltmeel, boekweitmeel en ½ eetlepel kaneel. Voeg hier het amandelmelk, water, ei, kokosolie en ½ eetlepel honing aan toe. Meng tot een glad beslag. Giet het beslag in de voorverwarmde wafelijzer of siliconen vorm. Bak in een paar minuten gaar in het wafelijzer of bak de wafels in 15-20 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Snijd de appel in kleine stukjes. Bak de gesneden appel kort aan in een steelpan met een laagje water en de overige honing en kaneel. Maak 1 portie wafels af met de helft van de warme appelstukjes en eventueel nog wat honing. Genieten maar!

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (3 porties)

  • 75 gram speltmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 ml water
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Nathalie

Ongezoete amandelmelk van de jumbo mag die ook?
Wel wat e nummers van de stanilisatoren

Lisa van Cuijk

Ja hoor, dat kan ook!

Write your response