In Love With Health

Apple pie granola

Apple pie muffins, Apple pie kwarktaart, Apple pie wafels.. En nu Apple pie granola. Ik hoor je al denken, nog meer apple pie Lisa? Yes, guilty meiden! Ik hou van álles met warme appel stukjes, dus waarom niet nog een apple pie receptje? Dit keer een lekkere crunchy granola met zachte appel stukjes. Heerlijk winters en gewoon verrukkelijk! Lekker om als snack te eten, maar ook perfect voor een goed gevulde lunch of ontbijt met wat kwark erbij. Je kan mij niet gelukkiger maken dan ’s ochtends een bakje crunchy apple pie granola en kwark. Jam! En het fijne is dat je er ook heel makkelijk meerdere porties van kan maken. Ik heb in dit geval 3 porties gemaakt, maar je kan het recept ook verdubbelen en lekker 6 dagen genieten van deze crunchy goodness. Bewaar de granola in een leuke weckpot in je keukenkastje.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng in een kom de havervlokken met appel stukjes, rozijnen, koekkruiden en zonnebloempitten. Crunch de walnoten en voeg ook toe aan de kom. Meng alles goed door. Voeg tot slot nog het eiwit toe en meng goed door. Zorg dat het eiwit zich verspreid door het hele mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier de granola op. Bak 20-25 minuten in de oven. Je kan het tussendoor even een keertje omscheppen. Laat vervolgens goed afkoelen zodat je crunchy stukken krijgt.

Eet 1 portie apple pie granola met 250 gram magere kwark en wat honing.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (met 100 gram magere kwark)

Ingrediënten (3 porties)

  • 150 gram havervlokken
  • ½ appel
  • 20 gram rozijnen
  • 1 handje walnoten
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 eetlepel zonnebloempitten

Cooking time

35 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Muriel

Hoi Lisa,
Als je meerdere porties wilt maken, blijft de appel dan goed en bewaar je dit dan in de koelkast? X

Lisa van Cuijk

Ja hoor, dat kan prima! Ik bewaar het zelf in een luchtdicht bakje in de koelkast :-).

Write your response