In Love With Health

Amerikaanse pannenkoek

Laatst zat ik lekker op de bank een filmpje te kijken, en in die film zaten ze een van mijn favoriete guilty pleasures te eten, namelijk van die hemelse american pancakes. Echt, I love it! Heerlijk met bacon, lekkere plakjes kaas en met verrukkelijke zoete stukjes banaan en een klodder aardbeienjam erop. What could possibly be better? Toen bedacht ik me, van deze guilty pleasure kan ik heel goed een healthy pleasure maken! De bacon vervang ik door plakjes kipfilet en hüttenkäse is de gezonde vervanger voor de kaasplakjes. De banaan geeft de pannenkoek een heerlijke zoete smaak. Believe me girls, van deze combinatie word je heel blij! Ps. Het is wel een behoorlijk machtige pannenkoek dus ideaal voor op een zondag als brunch ;-)

Gegarandeerd smikkelen!

 

Zo maak je het

Meng in een kom het boekweitmeel en speltmeel met het amandelmelk tot een beslagje. Is je beslag nog te dik? Voeg er een beetje water aan toe.

Bak in een droge pan de plakjes kipfilet en zet vervolgens even apart. Doe een beetje olie in de pan en giet het beslag erin. Halveer het banaantje. Draai de pannenkoek om en leg er de plakjes kipfilet, gehalveerde banaan in en bak nog even mee. Schep er vervolgens de jam en hüttenkäse overheen.

Klaar is je pannenkoek!

#slimmingbody: koolhydraten overdag (met een half banaantje)

Ingrediënten (1 portie)

  • 20 gram boekweitmeel
  • 20 gram speltmeel
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 plakjes biologische kipfilet
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel 100% natuurlijke jam
  • 1 eetlepel hüttenkäse

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response