In Love With Health

Abricotcrumble bars

Abrikozen, nectarines, perziken. Love them! Lekker voor in salades, om te grillen of als salsa, maar ook heerlijk in baksels zoals deze abricotbars. Ik heb dit keer voor abrikozen gekozen, maar je zou hier dus ook nectarines of perziken voor kunnen gebruiken. Omdat deze zoete schatjes niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn geniet er in de zomer altijd extra van en probeer ik ze in zoveel mogelijk verschillende gerechten te verwerken. Duik maar snel de keuken in ladies om een voorraadje van deze heerlijke crumble bars te maken!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom het havermout, havermoutmeel en rijstemeel. Snijd de abrikoos in kleine stukjes en voeg toe aan het meelmengsel. Meng de honing met 1 eetlepel warm water zodat het oplost. Voeg dit samen met het overige water en kaneel toe. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en druk hier de bodem in. Zet even opzij.

Snijd 2 abrikozen in grove stukken en verdeel over de bodem. Meng in een kom het havermout, amandelmeel, honing en water. Meng met je handen tot een crumble en verdeel over de abrikozen en bodem. Zet 30 minuten in de oven. Haal vervolgens uit de oven en laat even afkoelen voordat je er 9 porties van snijdt.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (9 porties)

Bodem

 • 100 gram havermout
 • 100 gram havermoutmeel
 • 50 rijstemeel
 • 1 abrikoos
 • 150 ml water
 • 2 eetlepels honing
 • 1 theelepel kaneel

Vulling en crumble

 • 2 abrikozen
 • 50 gram havermout
 • 20 gram amandelmeel
 • 1 eetlepel honing
 • 50 ml water

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

9 Comments Respond to this recipe

nathalie

kun je dit invriezen?

Lisa van Cuijk

Ja hoor :-). Na het afkoelen kun je het in porties snijden en invriezen zodat je altijd een portie uit de vriezer kan pakken :-).

Marloes

Heerlijk! Net gegeten als luxe ontbijtje ?. In de kruimellaag nog wat geraspte kokos, en extra verse perzik gebruikt – wordt ’t nóg tropischer van! Ook mijn meiden (2 en 4jr) smulden ervan ☀️

Marloes

Heerlijk! Net gegeten als luxe ontbijtje ?. In de kruimellaag nog wat geraspte kokos, en extra verse perzik gebruikt – wordt ’t nóg tropischer van! Ook mijn meiden (2 en 4jr) smulden ervan.

Anke

Hoi! Wat is het groene op het plaatje? Kom dat niet tegen bij de ingrediënten volgens mij.

Groetjes!

Lisa van Cuijk

Ik heb er op het einde nog wat pistache noten overheen gedaan, maar dat heb ik niet in het recept opgenomen. Dat zou wel kunnen als je dat zou willen uiteraard ;-).

Marianne

Pistachenoten lijkt het wel

Vanlinksnaarrechts

Hoi Lisa,

Gebruik jij Abrikozen uit blik?

Groetjes Mirthe

Lisa van Cuijk

Nee ik gebruik verse abrikozen Mirthe :-)

Write your response