In Love With Health

Aardbeien sushi

Sushi: je houdt er van of je wil er liever niks mee te maken hebben! Maar, of je er nu van houdt of niet, deze zoete variant van de welbekende sushi moet je echt proberen! Want dames ik heb aardbeien sushi gemaakt! Ofwel: aardbei in een wrap gerold en in stukjes gesneden zodat het net op sushi lijkt. Super easy en echt de moeite waard! Het ziet er niet alleen heel erg leuk uit om zo te serveren, het smaakt ook heerlijk. Oh, en voor ik het vergeet, het is natuurlijk ook he-le-maal healthy!

Zo maak je het

Meng in een kom 1 ei, 1 eiwit, 1/2 geprakt banaantje, amandelmeel en kaneel. Verwarm een beetje olie in een pan en bak hier de wrap om en om gaar. Let op: laat de wrap langzaam garen op zacht vuur. Snijd de kroontjes van de aardbeien. Prak 2 aardbeien fijn en meng deze met de kokosyoghurt. Besmeer de wrap met het kokosmengel en leg hier de stukjes aardbeien boven op. Rol de wrap nu langzaam op en snijd in stukjes. Je kunt ook saté prikkers in de sushi rolletjes prikken zodat ze stevig blijven liggen. Smakelijk eten!

#slimmingbody: eiwitten overdag

Ingrediënten

  • 5 aardbeien
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 banaan
  • 150 gram kokosyoghurt (of kwark)

Optioneel

  • 100% natuurlijke aardbeien jam

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

10 Comments Respond to this recipe

Demi | DE KOOKFABRIEK

Wat heerlijk idee! Mmm!

Mirthe

He Lisa,

Is dit ook geschikt als tussendoortje? ?

Groetjes mirthe

Lisa van Cuijk

Dat kan zeker :-)

Ina Bouman

Bijna net zo mooi als mijn sushi……..was ondanks dat het oorlog op mijn bord was erg lekker

Lisa van Cuijk

Haha uiteindelijk is dat ook het belangrijkste toch :-)

Sanne

Hoi Lisa,

Wat bedoel je precies met 1 ei en 1 eiwit? Zou denken 1 normaal ei met eigeel en de ander gesplitst zonder het eigeel?

Wendy

Heb dit recept net geprobeerd als ontbijt, maar kreeg het niet voor elkaar om mooie rolletjes t e krijgen. Oprollen gaat lastig en de kokosyoghurt loopt eruit. Tips om dit wel voor elkaar te krijgen?
De smaak was wel overheerlijk trouwens ??

Lisa van Cuijk

Bij mij was het ook even stoeien hoor haha ;-). Je kan er ook satéprikkers in steken zodat de wrap niet steeds weer open rolt.

GdBruyn

Leuk idee! En een gemakkelijk recept. Daar hou ik wel van :P

Lisa van Cuijk

Haha daar doen we het voor he ;-)

Write your response