In Love With Health

Waarom diëten niet werkt, maar een lifestyle wel!

De eerste twee maanden van 2016 zitten er alweer bijna op. Waar blijft de tijd he? Weten jullie wat dit betekent? Het eerste onderdeel van de challenge is alweer voorbij! Wouw wat ben ik trots op jullie, you stunners did it. Nou hoop ik natuurlijk dat je ook na de challenge nog doorgaat met suikervrij leven, maar die keus is natuurlijk geheel aan jou. Hopelijk heb ik je iets meer bewust gemaakt van wat suikers doen met ons lichaam en waarom het zo slecht is. Oke, genoeg gekletst over suikers. Het is tijd voor mijn favoriete onderdeel van de challenge en stiekem heb ik hier ook super erg naar uitgekeken! Weet je waarom? Omdat ik weet wat de liefde voor je eigen lichaam voor je kan betekenen. Het maakt je oprecht een gelukkiger (en gezonder) mens. Ik heb dit zelf aan den lijve mogen ondervinden en daar zal ik jou binnenkort alles over vertellen. Prepare yourself girls, because the love you’ll feel for yourself at the end of March will be amazing!

Eerst wil ik graag wat dieper in gaan op een ander onderwerp wat in mijn ogen super belangrijk is om te weten: diëten werkt niet! Ik ben zelf totaal geen fan van het volgen van een dieet, met als doel om gewicht te verliezen, om heel veel verschillende redenen. Where to start.. Dit komt voornamelijk ook doordat ik zelf heb ondervonden hoe ongezond het voor je lichaam is. Je bent je lichaam aan het uitputten in plaats van het aan het versterken. Ik zet graag een aantal redenen voor je op een rijtje zodat jij ook gaat in zien dat diëten een no go is. Uiteraard zal ik je ook vertellen waar ik wél heel erg fan van ben en wat ik dus iedereen aanraad. Maar first things first, waarom diëten dus niet werkt:

  • Diëten is van korte duur 

Diëten is heel erg gericht op de korte termijn. Snel gewicht verliezen binnen een bepaalde tijd. Je zult misschien in het begin wel wat gewicht verliezen en daardoor blij zijn met het resultaat, maar wat gebeurt er als het dieet afgelopen is? Je gaat weer terug naar je oude manier van leven en de kilo’s vliegen er weer aan. En vaak komen er zelfs wat extra kilootjes bij. Bummer! Dat is nou net niet wat je wilde. Korte termijn biedt niet de oplossing tot het behalen van jouw doelen!

  • Skippen van essentiële voedingsstoffen kan schadelijk zijn 

Hoe vaak heb je bepaalde voedingsstoffen volledig moeten skippen in een dieet? Koolhydraatarm, vetvrij, noem het maar op. We hebben het allemaal al weleens geprobeerd denk ik. Het skippen van voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam kan je behoorlijk wat schade toebrengen zonder dat je het zelf doorhebt. Bij een langdurig tekort aan een bepaalde voedingsstof gaat je lichaam maatregelen nemen om de tekorten op te vangen en daarmee kun je jezelf behoorlijk wat schade toebrengen. In een dergelijk dieet waarbij je bepaalde voedingsstoffen gaat minderen of zelfs helemaal gaat bannen, leer je niks over wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te zijn en goed te kunnen functioneren. Hierdoor kun je een heel vertekend beeld krijgen van wat goed voor je is. Hoezo zijn koolhydraten niet goed voor je? En van het eten van vet, word je echt niet per definitie vet.

  • Je haalt de lol uit eten 

Eten kan zo gezellig, lekker en leuk zijn! Waarom zou je dit opzettelijk voor jezelf willen verpesten? Dat is toch zonde? Door alleen maar strikt bezig te zijn met een dieet en geen oog te hebben voor je lichaam en waar je behoefte aan hebt, kun je niet meer genieten van eten. Terwijl eten oh zo goddelijk kan zijn! Yes, I love food.. Lot’s of food!

Ik denk dat dit wel de belangrijkste redenen voor mij zijn. Ik denk dat bijna elke vrouw wel eens een dieet heeft gevolgd in haar leven. En als je heel eerlijk tegen jezelf bent, heeft het gewerkt? Heb je jouw doelen (blijvend) behaald? Werd je een gelukkig en gezond mens na het volgen van je dieet? Nee he? Geloof me, ik ben er ook schuldig aan geweest hoor! Maar het heeft me wel doen inzien dat dit niet de manier is om een gelukkig en gezond leven te leiden met een fit en slank lichaam. Wat wel de manier is, is je lifestyle omgooien! Jezelf een lifestyle aanleren die je wél op de lange termijn volhoudt omdat je je er goed bij voelt en omdat het jou helpt om je doelen te behalen en te genieten van het leven. Dat is ook de reden waarom ik zo ongelooflijk blij ben dat ik dagelijks volgens mijn Slimming Body methode kan leven. Ik eet de meest verrukkelijke recepten, ik heb de liefde voor mezelf gevonden, ik geniet oprecht van het leven. Dit zijn allemaal dingen die ik voorheen niet had, dus I’m a lucky girl now :-).

Mijn Slimming Body methode is meer dan in 12 weken slank en fit worden. Het is een healthy lifestyle die je leert wat je lichaam nodig heeft en die ervoor zorgt dat je weer van jezelf kan gaan houden. Het zijn die essentiële onderdelen die ervoor zorgen dat jij je doelen gaat behalen en een happy & healthy leven kan leiden. Vind de liefde en waardering voor je eigen lichaam. Dit is in mijn ogen het allerbelangrijkste! Ik wil dat je geniet van het leven en van jezelf. Mijn Slimming Body Guide gaat je daar bij helpen. Je leert jezelf nieuwe gezonde gewoonten aan waar jij je fijn bij voelt. Dit zal je een gelukkiger en gezonder mens maken in elke vorm. Je zult je van binnen goed voelen doordat je je lichaam met de best mogelijke zorg behandelt en dat zul je van buiten zien! Je gaat stralen, je krijgt een fit lichaam en het allerbelangrijkste: je zult weer lekker in je vel zitten. Jullie willen niet weten hoe hard ik het van de daken wil schreeuwen! Er bestaan geen quick fixes of afslankpillen, het gaat om een lifestyle en een flinke dosis self love.

Kies ook een gezonde lifestyle en word de gelukkigste en gezondste versie van jezelf! Laat mij je helpen om dit te bereiken met behulp van mijn Slimming Body Guide. Je zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik. En ik heb ook nog een heel leuk nieuwtje voor je! Want als je mijn Slimming Body Guide vóór 1 maart bestelt, ontvang je mijn e-book Suikervrij Bakken he-le-maal GRATIS! Oh yes! Gebruik hiervoor de couponcode suikervrijgratis bij het uitchecken. De baksels uit dit e-book passen perfect bij het eerste onderdeel van de challenge en zullen je helpen om ook na de challenge te genieten van suikervrije receptjes. Heerlijk toch?

slimmingtip5

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Aneta

Wat een goed artikel. Ik hoop dat veel vrouwen gaan inzien dat niet het dieeten je lichaam verandert maar dat het de lifestyle is die dat doet. Jouw boeken zijn ook echt fantastisch. de recepten zijn lekker en vooral heel gezond. Mijn lichaam en geest worden hier erg blij van!

Lisa van Cuijk

Dank je voor de lieve complimentjes meid! En super dat je je er zo goed bij voelt :-).

Write your response