In Love With Health

Waarom het belangrijk is dat gezond eten ook lekker is

Gezond eten… We weten allemaal dat het van essentieel belang is voor een gezond en slank lichaam. Nu hoor ik je denken ‘En sporten dan?’.  Ja dat is ook zeker van belang! Maar ik wil het nu even over een gezond voedingspatroon hebben. Er wordt nog steeds gedacht dat gezond eten ingewikkeld is en dat het niet lekker is, maar niets is minder waar! Ik gebruik nu al twee jaar mijn Slimming Body methode en eet dagelijks de meest verrukkelijke en makkelijke recepten. Ik houd van eten en je zal mij ook niet een maaltijd zien eten welke ik niet lekker vind of welke erg ingewikkeld is. Ik zeg altijd: het leven is te kort om ‘’niet’’ lekker te eten! Het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat je elke dag een boterham met Nutella gaat eten omdat het ‘’lekker is’’. Nee, kies een gezonde variant welke je ook lekker vindt! Ik houd bijvoorbeeld heel erg van mijn gezonde variant van ontbijtkoek! Dus deze eet ik dan ook geregeld en mis hierdoor mijn boterham met Nutella niet.

Gezond leven betekent dus zeker niet dat je op een blaadje sla moet leven. Thank god! Integendeel zelfs, ik wil dat je geniet van lekker eten maar ik wil ook dat lekker eten je lichaam goed doet.  Sterker nog ik moedig iedereen juist aan om hun guilty pleasures lekker te blijven eten, maar dan wel in een gezond jasje! En laat ik nou net een boek vol met guilty pleasures in een gezond jasje hebben gemaakt. Toevallig he ;-). In mijn boek Healthy Pleasures vind je maar liefst 64 verrukkelijke recepten die je guilt free kunt wegsnoepen. You can thank me later.

Ik geef jou graag nog een aantal redenen waarom het van belang is dat gezond eten ook lekker is.

  1. Je kan je gezonde leefstijl beter volhouden

Dit vind ik de belangrijkste reden! De reden dat ik mijn healthy lifestyle al twee jaar lang volhoudt, heeft alles te maken met het feit dat ik dagelijks heerlijke recepten eet. En ik kan je vertellen dat dat echt het verschil maakt! Want zeg nou zelf hoelang kun je het volhouden om producten/maaltijden te eten die je niet lekker vindt? Ik kan je vertellen: niet lang!

  1. Gezonde voeding samen eten is leuker

Zoals ik al zei hoef je echt niet op een blaadje sla te leven wanneer je een gezond leven wil leiden. En hoe fijn is het als je bezoek krijgt en je gewoon jouw guilty pleasures in een gezond jasje op tafel kan toveren? En waar iedereen ook nog eens van mee kan (en wil) eten? Je hoeft dus voortaan niet meer toe te kijken hoe jouw visite een stokbrood met kruidenboter, chips of iets anders weg zit te eten terwijl jij op een worteltje knauwt. Nee, jij zet gewoon jouw heerlijke zelfgemaakte monchoutaart, cupcakes of crackers met zelfgemaakte hummus of guacamole op tafel waar iedereen van kan snoepen! Ideaal toch? En ik weet zeker dat iedereen je binnen de kortste keren om het recept gaat vragen ;-).

  1. Je zegt makkelijker nee tegen ongezonde producten

Gezond en lekker eten heeft veel gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Je krijgt meer energie, je voelt je beter (ook over jezelf), je slaapt beter.. om er maar even een paar te noemen. Als je vaker kiest voor gezond en lekker eten zul je veel minder behoefte krijgen in ongezonde producten die veel suikers en vetten bevatten. Je lichaam komt namelijk in balans (bye bye suikerverslaving!). En hierdoor is jouw gezonde leefstijl dus ook weer beter vol te houden. Oh ja, en niet geheel onbelangrijk, je zal er ook door afslanken. That’s what I like to call a win-win situation!

Heb je nou nog geen kerstcadeau voor je moeder, zusje of schoonmoeder? Of wil je zelf nog je wishlist aanvullen? Dan help ik je daar graag een handje bij!  Mijn kookboek Healthy Pleasures  is namelijk het perfecte cadeau voor onder de boom of in your Christmas stocking! Leuk om te geven én om te krijgen! Zo kun je lekker samen jullie guilty pleasures in een gezond jasje steken.

Ik weet dat er heel veel meiden door Sinterklaas blij zijn gemaakt met mijn Healthy Pleasures. Maar ik weet zeker dat de Kerstman ook veel toppers blij gaat maken dit jaar.

maandag2

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Tessa

Hoi Lisa! Even een vraagje. Hoe sta jij tegenover eiwitshakes? Liefs

Lisa van Cuijk

Ik vind dat je eiwitshakes prima kan gebruiken ter aanvulling van je voedingspatroon :-). Het is de ideale manier om wat extra eiwitten binnen te krijgen zodat je spieren goed kunnen herstellen van je workouts.

Write your response